Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών – Συναγερμός για τους τοξικούς καπνούς – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Πνίγηκε στους καπνούς η Δυτική Αττική από τη φωτιά που συνεχίζει από το βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, και πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε προαύλιο χώρο σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο και γρήγορα, εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη περιοχή, επεκτάθηκε.

Οι φλόγες κατεκαιγαν τα πάντα, δημιουργώντας ένα τοξικό νέφος και κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στο σημείο βρίσκονται 70 πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος πάντως μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για κλειστά σχολεία.

Μέλημα των δυνάμεων ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλους χώρους καθώς η περιοχή είναι βιομηχανική. Αυτό φαίνεται ότι το κατάφεραν.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Επίσης η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

NewsIT

Ροή Ειδήσεων

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς...

MasterChef 2024: Επέστρεψε και τον έβγαλαν αμέσως υποψήφιο

Η οικειοθελής αποχώρηση της Τάνιας Παλ έφερε πίσω...

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται από συμμορίες, που κατηγορούνται για σωρεία φρικαλεοτήτων — δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες και απαγωγές για λύτρα. ...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους στο Miami Open, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη...