Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οργιάζει η «μαύρη αγορά» των μαϊμού-εμβολίων – Κάνουν και «εκπτώσεις»

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντο για το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα για τα πλαστά εμβόλια κορονοϊού

Διαστάσεις παίρνει η «πώληση» εμβολίων για τον κορονοιό, μέσω του dark web, καθώς οι «σκοτεινές» ιστοσελίδες όπου διαφημίζουν εμβόλια φαίνεται ότι αυξάνονται.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του Νewsbomb.gr της 15ης Ιανουαρίου, το οποίο αποκάλυπτε ιστοσελίδες που «πουλούσαν» εμβόλια και φάρμακα για την Covid-19, στο φως έρχονται νέες προσπάθειες οργανωμένων κυκλωμάτων να κερδοσκοπήσουν εξαπατώντας τους πολίτες ή ακόμα και στέλνοντάς τους εμβόλια-μαϊμού (φυσικά άκρως επικίνδυνα για την υγεία).

Η νέα ιστοσελίδα που αποκαλύπτει το Νewsbomb.gr διαφημίζει τα δημοφιλέστερα εμβόλια και μάλιστα σε «εκπτωτικές τιμές», ανάλογα με την ποσότητα που θα αγοράσει ο πελάτης.

Φυσικά οι εταιρίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις ιστοσελίδες, οι οποίες παρανομούν κάνοντας χρήση των επωνυμιών τους.

Οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι πουλάνε μία δόση από το εμβόλιο της «Moderna» έναντι 28 δολαρίων, ενώ οι δέκα δόσεις διατίθενται έναντι 250 δολαρίων (με έκπτωση 30 δολάρια). Οι 120 δόσεις του ίδιου εμβολίου πωλούνται με μεγαλύτερη έκπτωση, έναντι 2.500 δολαρίων (αντί των 3.360 δολαρίων).

Το εμβόλιο της «Pfizer-Biontech» ισχυρίζονται ότι το πουλάνε έναντι 39 δολαρίων, ενώ οι 10 δόσεις του ίδιου εμβολίου «πωλούνται» έναντι 350 δολαρίων (με 40 δολάρια έκπτωση).

Οι 800 δόσεις του ίδιου εμβολίου «πωλούνται έναντι 20.000 δολαρίων (με έκπτωση 12.000 δολάρια).

Όσον αφορά στο ρωσικό «Sputnik», το κύκλωμα που διατηρεί την ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι 10 δόσεις κοστίζουν 80 δολάρια και οι 1000 δόσεις 4.000 δολάρια (αντί των 8.000 δολαρίων).

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Ρεπορτάζ Newsbomb οργιάζει η μαύρη αγορά εμβολίων

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε στο Νewsbomb.gr για το θέμα που έχει ανακύψει με τις «πωλήσεις» εμβολίων στο σκοτεινό διαδίκτυο και σημείωσε: «Μας ανησυχούν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ήταν αναμενόμενο να εκδηλωθούν. Περιμέναμε ότι θα βρεθούν κάποιοι να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, καθώς όλος ο κόσμος αυτό που θέλει τώρα είναι να εμβολιαστεί.

Να τονίσουμε κάποια βασικά πράγματα. Τα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα για κανέναν, πλην των κρατών που τα έχουν αγοράσει. Συνεπώς είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι που τα διαφημίζουν στο σκοτεινό διαδίκτυο είτε θα εξαπατήσουν τους χρήστες-πελάτες, θα τους πάρουν τα χρήματα και δεν θα τους στείλουν ποτέ το εμβόλιο, είτε θα τους στείλουν κάποιο επικίνδυνο εμβόλιο που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Συνεπώς ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι κανείς δε μπορεί να του διαθέσει κάποιο εμβόλιο, εκτός από το ίδιο το κράτος με τις νόμιμες διαδικασίες. Επίσης, να θυμίσω ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ειδική ομάδα, η οποία παρακολουθεί όλο το 24ωρο το διαδίκτυο, προκειμένου να ανιχνεύει παράνομες ιστοσελίδες. Η εγρήγορση της ομάδας έχει ενταθεί ύστερα από την «αγγελία» της Ιντερπόλ για τα «εμβόλια» για τον Covid-19 στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Ανησυχία στην Ευρώπη
Οι διωκτικές Αρχές όλων των ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς πρόκειται για επικίνδυνους «πωλητές» που χρησιμοποιούν το Dark Web για να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου για εμβολιασμό. Στόχος τους φυσικά είναι το κέρδος και η αμοιβή τους σε ηλεκτρονικό νόμισμα.

Μάλιστα, στις 5 Ιανουαρίου 2020 οι αστυνομικές Αρχές όλων των ευρωπαϊκών κρατών έλαβαν ενημέρωση από την Ιντερπόλ, που με «πορτοκαλί αγγελία» προειδοποιεί για παραγωγή εμβολίων-μαϊμού για τον Covid-19.

Η «αγγελία» της Ιντερπόλ παρελήφθη και από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του newsbomb είχε αποκαλυφθεί σελίδα αυτή οι διαχειριστές εμφανίζονται ως επιστήμονες, οι οποίοι θέλουν να… βοηθήσουν τον κόσμο να απαλλαγεί από τον Covid-19.

Υποστηρίζουν ότι είναι μέλη σε εργαστήριο ινστιτούτου στη Γουχάν και ότι στόχος τους δεν είναι το κέρδος αλλά να πάρουν κάποια χρήματα για να μπορέσουν να φύγουν από την Κίνα και να συνεχίζουν την επιστημονική τους έρευνα σε κάποια άλλη χώρα («για να σώσουν ανθρώπινες ζωές»).

Παρότι υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος, ζητούν από τους χρήστες να πληρωθούν για την αποστολή εμβολίων και φαρμάκων μέσω bit coin.

Μάλιστα, δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το πως στέλνουν τα εμβόλια και τα φάρμακα.

«Θα σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό. Μετά θα λάβουμε τις πληροφορίες αυτές για εσάς και εμείς θα ορίσουμε τη δοσολογία του εμβολίου που θα σας στείλουμε μέσα σε ένα ειδικό ασφαλές κουτί. Συστήνουμε το εμβόλιο να χορηγηθεί από κάποιον γιατρό ή κάποια νοσοκόμα. Οι οδηγίες θα βρίσκονται μέσα στη συσκευασία. Ο χρόνος παραλαβής διαφέρει ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας σας», γράφει η σελίδα.

Πάνω από τις οδηγίες παρατίθεται μία φόρμα για να συμπληρωθούν τα στοιχεία του πελάτη (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλικία, ιατρικό ιστορικό, ύψος αμοιβής σε ηλεκτρονικό νόμισμα).

Ροή Ειδήσεων

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό...

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα από Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανή – 13 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και εξάρθρωση σπείρας κλοπής αυτοκινήτων....

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αθήνα

Οι δράστες έκλεβαν αυτοκίνητα από τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανή. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για...

Reunion με παίκτες του Survivor και τη σύντροφό του

Ο πρώην παίκτης του Survivor Απόστολος Ρουβάς επέστρεψε στην Ελλάδα και περνάει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα που είχε αποχωριστεί για πολύ καιρό. Προτεραιότητα...

Ένοχος 27χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 89χρονη

Ένοχος με μειωμένο καταλογισμό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στην τελευταία συνεδρίασή του, ένας 27χρονος Τρικαλινός, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα...