Χαμός στα λιμάνια με τους εκδρομείς του τριημέρου

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνεχίζεται σε υψηλούς ρυθμούς, παρά το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis. Οι εκδρομείς φαίνεται ότι δεν πτοήθηκαν από βροχές και καταιγίδες και η κίνηση στα λιμάνια παραμένει αυξημένη, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να πάνε σε κάποιο νησί για την πρώτη τους καλοκαιρινή απόδραση.

Εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, τα πλοία από τα λιμάνια αναχωρούν με πληρότητα 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τον Πειραιά 19 δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και 12 για Αργοσαρωνικό. Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν 16 πλοία και από του Λαυρίου 8 πλοία.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι για πολλούς η πρώτη καλοκαιρινή απόδραση και μια μεγάλη «ανάσα» μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Και ακόμα και η κακοκαιρία Genesis δεν πτόησε όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν στα νησιά, υπήρχαν όμως πολλές ακυρώσεις σε καταλύματα της ηπειρωτικής χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες, Σάββατο ταξίδεψαν με πλοία 40.000 άτομα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ενθαρρυντικά για τον Τουρισμό είναι και τα στοιχεία από τα αεροδρόμια, καθώς παρατηρείται αύξηση κάθε εβδομάδα στον αριθμό πτήσεων και αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

 

Ροή Ειδήσεων

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022)...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες...

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Προτείνει πλαφόν στο ρεύμα, μείωση φορολογίας στα καύσιμα...

Ρωσία – Βουλγαρία: Σε πορεία διακοπής διπλωματικών σχέσεων

Να κλείσει η πρεσβεία στη Σόφια, προτείνει η...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022) σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα επικρατήσουν και δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες με καρπουζιές στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας και αναμένεται στις όψιμες.Οι...

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Προτείνει πλαφόν στο ρεύμα, μείωση φορολογίας στα καύσιμα και μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ...