Νέα μέτρα: «Κόφτης» στον κωδικό 6 και σκέψεις για αλλαγές στο 2 – Πολλές περιοχές στο βαθύ «κόκκινο»

-

Lockdown: Κλείδωσαν οι αλλαγές στον κωδικό 6 στο sms, οι οποίες θα εφαρμοστούν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα επί τάπητος στη σύσκεψη των ειδικών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί έχει τεθεί το o κωδικός 2 στο sms 13033, που αφορά στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται τρόποι για να μπει φρένο στις αγορές από τα σούπερ μάρκετ, αλλά ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πως θα μπορέσει να γίνει αυτό τεχνικά.

Επίσης μεταξύ των ανακοινώσεων που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά θα είναι και η ένταξη αρκετών περιοχών της χώρας στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται πως την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +66% στη Λάρισα έως και +337% στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Αναφορικά με τη μετακίνηση για σωματική άσκηση, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται η μετακίνηση να ισχύει μόνο με τα πόδια.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές. Σημειώνεται, πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες και θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο βασικός στόχος είναι να υποχωρήσει το ιικό φορτίο και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε από την 16η Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να ξεκινήσει σταδιακά η επανεκκίνηση της οικονομίας και προτεραιότητα να αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ