Παράταση Lockdown – Αυτή θα είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση

-

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η παράταση του Lockdown τουλάχιστον έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Δεδομένη η εισήγηση των λοιμωξιολόγων…

Kανένα σημάδι υποχώρησης δεν δείχνουν τα κρούσματα κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο.

Για ακόμα μία ημέρα την Πέμπτη 11 Μαρτίου, τα νέα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τις 2.500 χιλιάδες (2.570 συγκεκριμένα) ενώ ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού συνεχίζουν να αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τη διασπορά των κρουσμάτων και προβληματίζουν ιδιαίτερα λοιμωξιολόγους αλλά και κυβέρνηση. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι έσπασαν το φράγμα των 500, φτάνοντας τους 506.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στην ατζέντα βρίσκεται η παράταση του lockdown στην Αττική τουλάχιστον για μια εβδομάδα, μέχρι, δηλαδή, τις 22 Μαρτίου, αλλά και η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» νέων περιοχών, όπως η Χαλκιδική και τα Ιωάννινα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής δεν θα συζητήσουν κάτι ειδικό για την Καθαρά Δευτέρα, στην ατζέντα δεν βρίσκεται το θέμα των σχολείων ενώ για την ώρα κλειστή θα παραμείνει και η αγορά.

Τις αποφάσεις της Επιτροπής των λομωξιολόγων θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ