Τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι

Η πλατφόρμα για τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για κορονοϊό σε εργαζομένους επιχειρήσεων με περισσότερους από 20 υπαλλήλους έχει τεθεί σε λειτουργία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο ergasia.testing.gov.gr για να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας rapid test μέχρι και δύο φορές τον μήνα.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις, στις οποίες λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει έτσι ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερα από 45.000 τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα.

«Στόχος μας είναι, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομιας και καθως εξελίσσεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αυτός ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω και να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών στην εθνική στρατηγική. Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ», αναφέρεται σχετικά.

Και προστίθεται: «Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στους χώρους εργασίας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και περιορισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας του ιού».

Οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας ελέγχου.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr για όσους εργάζονται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας...

Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά σε εμπορικά, δημόσια κτίρια και νέες κατοικίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος που έχει να κάνει με τα φωτοβολταϊκά υπάρχει στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία που...

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά...