Τιμές «φωτιά» και στον take away καφέ: Οι πιο ακριβοί στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα

Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές σε βασικά προϊόντα λόγω της ακρίβειας φαίνεται πως έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση και στην τιμή ακόμα και του… take away καφέ! Νέα έρευνα της Pricefox παρουσιάζει πόσα καλούμαστε πλέον να πληρώσουμε ανάλογα με το είδος του καφέ, αλλά και σε ποιες περιοχές οι τιμές χτυπούν κόκκινο.

Από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία μεγάλης αύξησης των τιμών του καφέ σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Pricefox, ακόμη και στην επαρχία ένας καφές take away μπορεί να ξεπεράσει… και τα τρία ευρώ! Σε κάθε περίπτωση πάντως τα περισσότερα πληρώνουν όσοι επιλέγουν freddo cappuccino, ενώ πιο οικονομικοί είναι το φραπέ και ο ελληνικός.

Στην Αττική ο ακριβότερος καφές στο χέρι, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Pricefox, είναι ο freddo cappuccino που στην περιοχή του Κολωνακίου φτάνει πλέον μέχρι και τα 4,50 ευρώ. Στο Μαρούσι ο ακριβότερος freddo cappuccino δίνεται στο χέρι με 3,50 ευρώ και στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ακριβότερος freddo espresso στα 3,50 ευρώ. Στον Νέο Κόσμο ο ακριβότερος ελληνικός καφές φθάνει τα 3,10.

Οι τιμές σε όλη την Ελλάδα

O frappe είναι, όπως παρουσιάζουν τα στοιχεία της Pricefox, από τους πιο φθηνούς καφέδες που μπορούμε να βρούμε αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η μέση τιμή του στον Βόλο φθάνει το 1,47 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη 1,52, στην Κρήτη 1,61, στην Πάτρα 1,63, στην Αθήνα 1,66 και στη Λάρισα 1,86.

Οικονομικός είναι και ο κλασικός ελληνικός καφές. Η μέση τιμή του στην Πάτρα διαμορφώνεται στο 1,34, σε Βόλο-Κρήτη-Αθήνα στο 1,48, στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,51 ευρώ και στη Λάρισα στο 1,75.

Όσον αφορά τη μέση τιμή του freddo cappuccino πιο ακριβός είναι στην Κρήτη αφού φθάνει τα 2,3 ευρώ. Ακολουθούν Αθήνα με 2,35 ευρώ, Λάρισα με 2,33 ευρώ, Θεσσαλονίκη με 2,23 ευρώ, Βόλος με 2,03 και Πάτρα με 1,78 ευρώ.

Τσουχτερές είναι οι τιμές και στον freddo espresso αφού η μέση τιμή του στην Πάτρα διαμορφώνεται στο 1,73 ευρώ. Και ακολουθούν: Βόλος (1,77), Θεσσαλονίκη (1,89), Αθήνα και Κρήτη (2,01), Λάρισα (2,27).

Η μέση τιμή για ένα cappuccino ξεκινά από 1,73 στην Πάτρα και συνεχίζει με 1,87 στον Βόλο, 1,94 στη Θεσσαλονίκη, 2,08 στην Κρήτη, 2,09 στην Αθήνα και φθάνει 2,20 στη Λάρισα.

Για έναν espresso, η μέση τιμή ξεκινά από 1,41 ευρώ στην Πάτρα. Και διαμορφώνονται στη συνέχεια ως εξής: 1,50 στη Θεσσαλονίκη, 1,53 στον Βόλο, 1,63 στην Κρήτη, 1,64 στην Αθήνα και φθάνει 1,80 στη Λάρισα.

Με πληροφορίες από Pricefox και ΕΡΤ

Ροή Ειδήσεων

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά...

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για το προανθικό στάδιο

Στην πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά ανησυχία της για τη σοβαρή απειλή, που δημιουργεί ο ρωσικός στρατός για «την ασφάλεια» των...

Άκης Σκέρτσος: Η συγκινητική ανάρτηση για το πρόβλημα υγείας του γιου του – «Είσαι νικητής της ζωής»

"Θέλω να ξέρει και να πιστέψει ο Βασίλης μας πόσο δυνατός είναι αλλά και πόσο πιο δυνατός βγήκε από αυτό το χειρουργείο" αναφέρει...