Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπαν ο δικηγόρος της και ο ιατροδικαστής ΛέωνΟ Όθωνας Παπαδόπουλος άφησε παράθυρο αμφισβήτησης των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων και ο ιατροδικαστής Λέων απάντησε ότι οι συνάδελφοί του συνέταξαν για μια μοναδική ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μετά τα νέα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων, εμφανίστηκε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εντολέας του, περιμένει με αγωνία τις επόμενες ενέργειες των αρμόδιων οργάνων.

Άφησε παράθυρο , λέγοντας ότι «παρακολουθούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και -αν θέλετε, να αυτοαναιρείται».

Καθώς το πόρισμα είναι προς το παρόν απόρρητο και κανείς δεν δικαιούται να το λάβει, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως εάν είναι διαφορετικό από την πρώτη νεκροψία τότε δημιουργείται άσχημο προηγούμενο και νέο νομικό δεδομένο, που «ανοίγει πόρτα για ανάκληση ιατροδικαστικών γνωματεύσεων εκ των υστέρων».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου:

  • Ζήτησε σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας γιατί αφορά το νομικό μας πολιτισμό 
  • Ζήτησε ψυχραιμία και πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδομένων από όλες τις πλευρές 
  • Θύμισε ότι μοναδικό αρμόδιο όργανο για να δικάσει την κ. Πισπιρίγκου είναι το δικαστήριο και κανένας άλλος.

Ιατροδικαστής Λέων: Δεν έγραψαν «παραμύθι» οι συνάδελφοι

Στον κ. Όθωνα Παπαδόπουλο απάντησε στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, λέγοντας ότι παρέχονται όλα τα εχέγγυα ώστε να μην αμφιβάλουμε για την κάθε αιτία θανάτου και αν αμφιβάλουμε υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να γίνονται επανεξετάσεις, επανέλεγχοι και επαναβεβαιώσεις. 

«Αυτό το προβλέπει εξάλλου με τη διαδικασία των τεχνικών συμβούλων και είναι ένα σύστημα το ποίο νομίζω ότι αποτελεί εγγύηση για την απονομή δικαιοσύνης και νομίζω είναι μάλλον λυπηρό να τρομοκρατούμε τον κόσμο», είπε ο κ. Λέων.

Πρόσθεσε πως τα ευρήματα υπήρχαν ήδη και πως σε αυτά στηρίχθηκαν οι ιατροδικαστές για να καταρτίσουν μια «μοναδική για τα επιστημονικά δεδομένα ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη».

«Τα ευρήματα υπήρχαν. Οι συνάδελφοι δεν έγραψαν ένα ‘’παραμύθι’’. Στηριχθήκαν στα ευρήματα που έχουν οι πρώτοι ιατροδικαστές και επίσης τα εμπλούτισαν με πραγματικά μια μοναδική για τα επιστημονικά δεδομένα ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Άλκης Καμπανός: Στο Μεικτό Ορκωτό οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας του

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το...

Γιώργος Μάγκας: Η ανάρτηση του γιου του για την ψευδή είδηση του θανάτου του

Την ψευδή είδηση του θανάτου του «βασιλιά» του...

Η Airbnb εισάγει τεχνολογία «αντι-πάρτι»

Η Airbnb επιστρατεύει την τεχνολογία για να καταπολεμήσει τα πάρτι.Όπως εξήγησε,...

Κολομβία: Διασώθηκαν οι 9 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο

Οι εννέα εργαζόμενοι που είχαν εγκλωβιστεί στο ορυχείο...

Άλκης Καμπανός: Στο Μεικτό Ορκωτό οι κατηγορούμενοι της δολοφονίας του

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε και την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6...

Γιώργος Μάγκας: Η ανάρτηση του γιου του για την ψευδή είδηση του θανάτου του

Την ψευδή είδηση του θανάτου του «βασιλιά» του κλαρίνου μετέδωσε μέσω των social media ο Σπύρος Μπιμπίλας ...

Η Airbnb εισάγει τεχνολογία «αντι-πάρτι»

Η Airbnb επιστρατεύει την τεχνολογία για να καταπολεμήσει τα πάρτι.Όπως εξήγησε, εγκαινιάζει τεχνολογικά εργαλεία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες «να εντοπίζουν κρατήσεις που ενέχουν δυνητικά υψηλό...