Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία και οι μετακίνησεις από δήμο σε δήμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, στη οποία εξετάζονται τα επόμενα βήματα άρσης των περιορισμών και της επανεκκίνησης δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος έχει τεθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο θέλει ότι ανοίγει να μην ξανακλείσει και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν και φωνές που υποστηρίζουν πως πρέπει να περάσει και η επόμενη εβδομάδα για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει σταθεροποίηση στα επιδημιολογικά δεδομένα και στη συνέχεια στις 12 Απριλίου να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα.

Η ημερομηνία επανεκκίνησης του λιανεμπορίου κρίνει και το άνοιγμα των σχολείων, με πληροφορίες να υποστηρίζουν πως το υπουργείο Παιδείας ζητά να ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο τα σχολεία. Για την εστίαση εξετάζεται να επαναλειτουργήσει προς το τέλος Απριλίου ή μετά το Πάσχα.

Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και την κατάσταση που θα επικρατήσει στα νοσοκομεία.

Για μια εικόνα σταθεροποίησης έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο Real Fm. «Υπάρχει μια αλλαγή, υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης σε εισαγωγές και εξιτήρια τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα το τελευταίο 48ωρο υπάρχει και μείωση εισαγωγών. Συγκεκριμένα από δύο εφημερίες, που γνωρίζω, χθεσινές, στο “Αττικόν” νοσοκομείο είχαμε 60 εισαγωγές, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν και πάνω από 100. Στον Ευαγγελισμό 44 ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν επίσης γύρω στις 100. Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, την παρακολουθούμε και όλα αξιολογούνται», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, όπως κάθε εβδομάδα, και αξιολογεί τα επίκαιρα δεδομένα. Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν. Η κυβέρνηση πάντα αναζητά τρόπους για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, για μικρές ανάσες ελευθερίας χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση. Μένουμε σε αυτή τη στόχευση, θα περιμένουμε τι θα μας πει και η επιτροπή. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί όλοι, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί για να μπορέσουμε να έχουμε το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας. Σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα και έχουν φύγει χιλιάδες sms από το πρωί για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών. Όσο προχωράμε με αυτό και όσο ανοίγει ο καιρός αυτές οι ανάσες μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες».

Ακολουθήστε μας στο facebook κάνοντας Like

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...