Γλυφάδα: Παραδόθηκε ανακαινισμένο το πάρκο στην πλατεία Χαρίτων

5,5 στρέμματα για βόλτα και παιχνίδι

Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί κάτοικοι των νοτίων προαστείων, που να μην έχουν παίξει ή να μην έχουν πάει βόλτα τα παιδιά τους, στο πάρκο της πλατείας Χαρίτων στη Γλυφάδα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον πύργο με τα σκοινιά, το τελεφερίκ, ή την πίστα του σκέιτμπορντ.

Πλατεία Χαρίτων ανακαίνιση

Το αγαπημένο πάρκο των παιδικών μας χρόνων, ανακαινίστηκε και ανοίγει ξανά τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους.

Πλατεία Χαρίτων ανακαίνιση

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

«Το αγαπημένο μας ξύλινο πάρκο, της πλατείας Χαρίτων, το πάρκο που συντροφεύει τις παιδικές αναμνήσεις πολλών από εμάς, ανοίγει από σήμερα και πάλι τις πόρτες του.

Και η Γλυφάδα μας δικαιώνει για μία ακόμη φορά την κρίση, ότι αποτελεί πλέον έναν εκ των κορυφαίων προορισμών για τα παιδιά μας .

Με συνεχώς νέες υποδομές για κάθε απαίτηση, με αγάπη και μεράκι, με απόλυτη προσήλωση στις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, με την ειλικρινή αγωνία μας να ικανοποιήσουμε κάθε παιδικό παραμύθι.

Πλατεία Χαρίτων ανακαίνιση

Παρά τις πολλές δυσκολίες, τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις στο έργο της πλατείας Χαρίτων, τα καταφέραμε.

Με έκταση περίπου 5,5 στρεμμάτων, το πάρκο ανήκει και πάλι στα παιδιά μας και όλοι μαζί πρέπει να το σεβόμαστε , να το προσέχουμε, να το διατηρούμε καθαρό.

Το λέω αυτό, γιατί όσο και να προσπαθεί ο δήμος μας, η συντήρηση και η φύλαξη θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν βοηθάμε όλοι μας καθημερινά με την σωστή χρήση του χώρου και την τήρηση των κανόνων λειτουργίας.

Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν ασφαλώς ολοκαίνουργια παιχνίδια με σχεδιασμό που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του πάρκου – με ειδική μάλιστα πρόβλεψη και για παιδιά ΑμΕΑ –
επαναδιαμόρφωση των χώρων του πάρκου, νέες φυτεύσεις, νέο φωτισμό και άρδευση, όργανα για αθλοπαιδιές.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής που ανέλαβε την χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου.

Ευχαριστούμε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη.

Ευχαριστούμε εκείνους που ξεκίνησαν την μελέτη και την προσπάθεια πριν αναλάβουμε εμείς την ευθύνη του έργου.

Ευχαριστούμε, δηλαδή, τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη και την δημοτική του ομάδα.

Ευχαριστούμε τον γλυφαδιώτη πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τον επίσης γλυφαδιώτη πρώην αντιπεριφερειάρχη Θανάση Σπονδυλίδη – θυμίζω ότι το αρχικό πάρκο ήταν έργο πριν από τριάντα χρόνια του πατέρα του, δημάρχου Θεόδωρου Σπονδυλίδη.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά την δημοτική μας ομάδα και όσους εργάστηκαν και σε αυτό το έργο.

Πλατεία Χαρίτων ανακαίνιση

Και κάτι τελευταίο :

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, να λειτουργήσει και χώρος εστίασης για τους γονείς και τα παιδιά, εντός της συγκεκριμένης πλατείας.

Παράλληλα, η δημοτική μας αρχή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στον συγκεκριμένο παιδότοπο για την αναβάθμιση συγκεκριμένων σημείων.

Συνεχίζουμε».