Δήμαρχος Γλυφάδας: Ενισχύστε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Συμμετείχε στη συνάντηση μαζί με την αντιδήμαρχο Διοικητικού, Αναστασία Πατεράκη και στην τοποθέτησή του, αφού αναφέρθηκε στα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, ζήτησε περισσότερες και συχνότερες περιπολίες στη Γλυφάδα, ώστε να υπάρχει 24ωρη παρουσία της αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της Γλυφάδας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη μεγάλη έκταση και τον πληθυσμό του δήμου.

Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να καλυφθούν – στο μέτρο του εφικτού – όλες οι οργανικές θέσεις και να ληφθεί υπόψη το χωρικό και πληθυσμιακό κριτήριο.

«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργίας του Β’ Α.Τ. Γλυφάδας, στην Άνω Γλυφάδα, κάτι που επανειλημμένως έχουμε ζητήσει», τόνισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνάντηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει. Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία του αστυνομικού της γειτονιάς, που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, ενώ τόνισε ότι ο δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Στην περιοχή μας κυριαρχεί έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και κυρίως να αυξηθεί η καθημερινή, 24ωρη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. υπουργό θα βοηθήσουν στην άμεση βελτίωση της κατάστασης», είπε ο κ. Παπανικολάου.