Το φθινόπωρο το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας

Η κατάσταση στο υφιστάμενο κοιμητήριο είναι δραματική

Είδηση σχετικά με το τι γίνεται όσον αφορά στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, έβγαλε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Η είδηση βγήκε μέσω ανάρτησης του δημάρχου για το τι συμβαίνει με το νέο κοιμητήριο, στον επίσημο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας μετά από τεράστια προσπάθεια για την εξεύρεση του χώρου, μελέτες, άδειες κ.λπ., είναι πλέον σε διαδικασία κατασκευής. Το νέο κοιμητήριο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο πάνω από την Αγίου Νεκταρίου, στο ύψος της πλατείας Καραϊσκάκη, στην Τερψιθέα, σε έκταση που παραχωρήθηκε στο Δήμο Γλυφάδας από την Πολεμική Αεροπορία.

Φθινόπωρο νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδα

Η δήλωση του κ. Παπανικολάου:

«Αναφέρομαι στο μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο έργο της δημοτικής μας αρχής, το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας .

Από την πρώτη μέρα που εξελέγην και ανέλαβα τη δημαρχία της Γλυφάδας, είχα ένα σφίξιμο στην καρδιά.
Συμπολίτες μας ερχόντουσαν καθημερινά στο γραφείο μου και μου έλεγαν με πόνο ψυχής ότι δεν μπορούσαν να επιτελέσουν το πιο ιερό τους καθήκον, να φροντίσουν για τον τελευταίο τόπο κατοικίας του δικού τους ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή.

Η έλλειψη κοιμητηρίου είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γλυφάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Η κατάσταση στο υφιστάμενο κοιμητήριο είναι δραματική και σίγουρα δεν περιποιεί τιμή στην πόλη μας.
Αν υπήρχε ένας χώρος διαθέσιμος για να το κατασκευάσουμε, θα ξεκινούσαμε το έργο από το μηδέν.
Δεν υπήρχε ούτε καν αυτό – έπρεπε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια κάτω από το μηδέν.

Δεν το βάλαμε κάτω.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας παλέψαμε μέρα νύχτα. Βρήκαμε τη λύση με την Πολεμική μας Αεροπορία και το στρατόπεδο του ΕΤΗΜ στην Άνω Γλυφάδα.
Ψηφίστηκε ειδική νομοθεσία, ετοιμάσαμε τις μελέτες, τα σχέδια, λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες, ξεπεράσαμε όλα τα νομικά εμπόδια και κάθε δυσκολία που βάζει ο ανθρώπινος νους.
Αρκεί να επισημάνω ότι σε κανένα σημείο της χώρας δεν κατασκευάζεται από την αρχή κοιμητήριο.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την προσπάθεια που χρειάζεται για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο.
Σήμερα, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια αγώνα και καθημερινής μάχης, μπορούμε με υπερηφάνεια να ανακοινώσουμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για το άνοιγμα του νέου κοιμητηρίου Γλυφάδας, σε έκταση πλέον των 50 στρεμμάτων στο ΕΤΗΜ, σε ένα σημείο που δεν δημιουργεί την παραμικρή όχληση, καθώς απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το πιο κοντινό σπίτι.

Το πως αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή, πως μεριμνούμε για την τελευταία του κατοικία, είναι πολιτισμός. Είναι αξιοπρέπεια. Είναι ανθρωπιά.
Δεν είχα γράψει ή δημοσιεύσει τίποτα όλο αυτό τον καιρό γιατί στόχος μου είναι να παρουσιάζω ολοκληρωμένα έργα, όχι φαντεζί μακέτες.

Το φθινόπωρο το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας θα είναι σε λειτουργία. Θα επανέλθω σύντομα με λεπτομέρειες για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού, αλλά και για να ευχαριστήσω την Πολεμική Αεροπορία και όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης μας να λυθεί οριστικά.

Συνεχίζουμε».