Δυνατή Γλυφάδα: Η πρόταση μας για τα δημοτικά τέλη

Ανακοίνωση της παράταξης

Η δημοτική παράταξη «Δυνατή Γλυφάδα», του τέως δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, εξέδωσε ανακοίνωση, με τις προτάσεις της για τα δημοτικά τέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτική Παράταξης

«Εν όψη της συζήτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, του ορισμού των δημοτικών τελών στην πόλη μας, η θέση της παράταξης μας είναι η εξής:

Λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της ταυτόχρονης αύξησης των ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Δήμο μας, προτείνουμε οριζόντια μείωση 10% σε όλους τους δημότες. Ταυτόχρονα μείωση 50% για επαγγελματική στέγη σε νέους επαγγελματίες, ώστε να υπάρξει κίνητρο και στήριξη στη νέα γενιά.

Κατάργηση του πρασινόσημου που αντιστοιχεί σε επιπλέον 25% των δημοτικών τελών. Το ειδικό τέλος πρασίνου θεσμοθετήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό και με συγκεκριμένο χρόνο. Θεωρούμε ότι ο χρόνος έχει ήδη παρέλθει και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί επαρκεί για την πληρωμή των χώρων πρασίνου που έχουν απομείνει.

Η πρόταση μας αυτή είναι κοστολογημένη και ρεαλιστική, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει τους συμπολίτες μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».