Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα: Έξαλλοι οι κάτοικοι της Πλ. Καραϊσκάκη

Ανακοίνωση της παράταξης

«Μια ταμπέλα για το Νέο κοιμητήριο στη γωνία Μ. Ασίας και ΠΛ. Καραϊσκάκη, ενοχλούσε μια επιχείρηση παιδότοπο. Ο επιχειρηματίας τηλεφωνεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, ο οποίος δίνει εντολή να την μεταφέρουν σε άλλο σημείο της πλατείας. Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της περιοχής και με τις φωνές αποτρέπουν την εγκατάσταση στην άλλη θέση, ενώ ο <<τοπάρχης>> αντιδήμαρχος κ. Νιτσόπουλος που κλήθηκε από τους κατοίκους, τους ενημέρωσε, ότι ο κ. Δήμαρχος θέλει να κόψει τα λιγοστά γύρω από την πλατεία και να κάνει θέσεις στάθμευσης στη θέση του πεζοδρομίου. Εμβρόντητοι οι κάτοικοι τον ρώτησαν που θα περπατούν οι πεζοί, για να εισπράξουν ….σιωπή», αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα».

Το χώρο της πλατείας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μάκης Φιλόπουλος, που μίλησε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.

Οι περίοικοι της πλατείας Καραϊσκάκη τόνισαν ότι η ζωή τους έχει γίνει κόλαση από τίποτε που έγινε ο παιδότοπος, ο οποίος κατά γενική ομολογία χρησιμοποιείται κυρίως από κατοίκους άλλων περιοχών(αποδεδειγμένα με αριθμούς αυτοκινήτων κ.λπ.), ότι δεν έχει φύλαξη, ότι δεν κλείνει τα βράδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει όχληση μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ότι υπάρχουν έντονες ανθυγιεινές συνθήκες και δυσοσμία, επειδή δεν υπάρχουν τουαλέτες, ότι με την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα δεν λειτουργεί πλέον το αυτόματο πότισμα και κινδυνεύουν τα δέντρα να ξεραθούν αφού δεν ποτίζονται από το Δήμο, ότι οι επισκέπτες κάνουν πικ Νικ στον παιδότοπο, ότι δεν μπορούν να καθίσουν στις βεράντες τους και πολλοί από αυτούς σκέπτονται να πουλήσουν την ιδιοκτησία τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Μάκης Φιλόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους για τις θέσεις της παράταξης «Δυνατή Γλυφάδα-Νεα Αρχή»

Αναφορικά με τους παιδότοπους και τους διαβεβαίωσε ότι προσπαθήσει να επιβάλλει τη νέα αντίληψη της παράταξης για τους παιδότοπους, σε ξεχωριστούς χώρους, ασφαλείς, προστατευμένους και με συνθήκες υγιεινής και τις ελεύθερες στο κοινό πλατείες, σαν χώρους συνάθροισης του κοινού με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μάκης Φιλόπουλος τόνισε επίσης ότι θα είναι έγκλημα, αν ο κ. Παπανικολάου, εξαφανίσει το πράσινο για να κάνει θέσεις στάθμευσης, κάτι που δεν αντέχει στη λογική.