Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν σύστημα που αναγνωρίζει το φύλο του χρήστη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Έχει 96% ακρίβεια στα αποτελέσματα του

Έλληνες ειδικοί πάνω στην πληροφορική, ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού που αναγνωρίζει το φύλο ενός χρήστη, που κάνει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η νέα αυτή μέθοδος έχει 96% ακρίβεια και είναι η πιο επιτυχημένη προσπάθεια έως τώρα, που έχει καταγραφεί.

Οι ερευνητές Γιάννης Τσιμπερίδης, Αλέξανδρος Καράκος και Αυγερινός Αραμπατζής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τεχνολογίας «Digital Investigation», σύμφωνα με το «Science», εγκατέστησαν σε υπολογιστές 75 εθελοντών (36 ανδρών και 39 γυναικών) λογισμικό που παρακολουθούσε κάθε μέρα επί δέκα μήνες τη χρήση του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα, το «ISqueezeU», το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δεκάμηνης παρακολούθησης που προηγήθηκε, έμαθε να διακρίνει τα «ανδρικά»και τα «γυναικεία» χαρακτηριστικά στην πληκτρολόγηση, όπως πόσο χρόνο μένει πατημένο ένα πλήκτρο και πόσος χρόνος περνά ανάμεσα σε δύο διαδοχικά πατήματα πλήκτρων.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ ανδρών-γυναικών είναι ο χρόνος που περνά ανάμεσα στην πληκτρολόγηση του γράμματος Ν και στη συνέχεια του Ο, καθώς επίσης ανάμεσα στα γράμματα Μ και Ο