Σφακιανάκης: Μεγάλη απειλή για τα παιδιά το cyber bullying

Με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου

Ορμώμενος από το τραγικό περιστατικό στην Αργυρούπολη, με την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή, ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε για το bullying στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ANT1».

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θέλει μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει πού πρέπει να σταματήσει. Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ, και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying, το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα», επεσήμανε εν συνεχεία ο κ. Σφακιανάκης.

«Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, τόνισε ότι σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying.

«Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις», είπε.