Το οπλοστάσιο του ηλιακού θερμοσίφωνα!

Είναι καλό όταν κάνουμε επιλογές, να ξέρουμε γιατί τις κάνουμε, να είμαστε σίγουροι γι’ αυτές και να μπορούμε να τις υπερασπιστούμε όταν χρειαστεί. Το ίδιο ισχύει και για τις αγορές μας.

Ειδικά, όταν πρόκειται για προϊόντα σημαντικής αξίας και πολυετούς λειτουργίας, η επιλογή της αγοράς τους δεν μπορεί να είναι επιδερμική και βεβιασμένη. Θέλει το χρόνο της, το εξονυχιστικό ψάξιμο, τη συλλογή πληροφοριών, τη σύγκριση. Με άλλα λόγια έχει τον κόπο της, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Ας μιλήσουμε για τον ηλιακό θερμοσίφωνα και ας δούμε ποιο είναι το «οπλοστάσιο» και η «φαρέτρα» των επιχειρημάτων, που χαρακτηρίζουν «καλό» έναν ηλιακό και «σωστή» την αγορά του.

Τι κάνει ο ηλιακός; Συλλέγει την άπλετη ηλιακή ενέργεια, δώρο πολύτιμο του ήλιου μας, και μας την ανταποδίδει σε ζεστό νερό για το μπάνιο μας, το πλύσιμο των ρούχων, την καθαριότητα του σπιτιού μας και ότι άλλο χρειαζόμαστε.

Μας δίνει λοιπόν άφθονο ζεστό νερό και ταυτοχρόνως μας επιτρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, άρα να κάνουμε οικονομία και να ανασάνουμε από το βραχνά των εξόδων.

Έχει διάφορες χωρητικότητες σε λίτρα, ανάλογα τα άτομα που καλείται να εξυπηρετήσει. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τον ηλιακό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στα άτομα της οικογένειας μας. Για παράδειγμα, για ένα νοικοκυριό 5 ατόμων, θα χρειαστεί η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα 200 lt.

Έχουν εξαιρετική απόδοση, σχεδόν όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποτέλεσμα της παρατεταμένης ηλιοφάνειας που έχει η ευλογημένη χώρα μας.

Είναι αλήθεια ότι απαιτείται η συντήρηση του ηλιακού κάθε δύο χρόνια και αυτό βεβαίως έχει ένα κόστος. Όμως τα χρήματα, μας επιστρέφονται και με το παραπάνω από την αύξηση της απόδοσης του ηλιακού και την πολυετή διάρκεια λειτουργίας του.

Να μην ξεχνάμε και τη συνέργεια του ηλιακού θερμοσίφωνα με το καλοριφέρ και την αξιοποίηση της χρήσης του. Έτσι έχουμε θέρμανση νερού και θέρμανση των χώρων του σπιτιού μας.

Όσο περνάει ο καιρός, ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποκτά περισσότερους και πιστότερους φίλους και υποστηρικτές. Που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να ζεις στην Ελλάδα και να μην αξιοποιείς τις φυσικές της δυνατότητες.

Και μία εξ’ αυτών όπως είπαμε και πριν, είναι η μεγάλη σε διάρκεια ηλιοφάνεια μέσα στο χρόνο.

Προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα θετικά στοιχεία που έχει η αγορά του, έχεις ένα ικανό και ισχυρό οπλοστάσιο επιχειρημάτων, που ικανοποιεί όσους πιθανόν να είχαν κάποια ένσταση. Είναι άλλωστε τόσο σημαντικά τα οφέλη, που κάμπτουν και τους πιο αρνητικούς και απαισιόδοξους.

Θέλει μόνο καλό και επίμονο ψάξιμο και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους!