Τρελαίνει κόσμο η τιμή του Bitcoin – Ξεπερνά τα 13,000 δολάρια

Κέρδος 1,000$ σε λιγότερο από μία ημέρα

Η τιμή ενός bitcoin πέρασε το επίπεδο των 13.000 δολαρίων ΗΠΑ για πρώτη φορά την Τετάρτη, με κέρδος 1,000$ σε λιγότερο από μία ημέρα.

Η αξία του παγκοσμίου φήμης ψηφιακού νομίσματος αυξάνεται, φτάνοντας πάνω από 1.500 τοις εκατό μόνο τους τελευταίους 12 μήνες.

«Βρισκόμαστε σε μια αγορά φούσκας και ένα από τα χαρακτηριστικά μιας αγοράς φούσκας είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πότε θα ξεσπάσει η φούσκα», δήλωσε ο Mick McCarthy, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς της CMC Markets.

Παρά τις δύσκολες προειδοποιήσεις, το νόμισμα πήρε νέα νομιμοποίηση αυτή την εβδομάδα όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέτρεψαν σε διάφορες χρηματιστηριακές συναλλαγές να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση σε παράγωγα bitcoin – τίτλους που θα επιτρέπουν στους επενδυτές να στοιχηματίζουν πάνω ή κάτω από την αξία του bitcoin χωρίς να το κατέχουν οι ίδιοι.

«Υπάρχουν πολλά χρήματα που εισρέουν στο bitcoin αυτή τη στιγμή, κυρίως λόγω του φόβου να χαθεί και της απληστίας», δήλωσε ο Leonhard Weese, πρόεδρος του Bitcoin Association του Χονγκ Κονγκ.