Ραντεβού με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

-

Τον τελευταίο χρόνο κατά τη διάρκεια της καραντίνας σημειώθηκε σημαντική αύξηση χρήσης του διαδικτύου για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μας, τις οικονομικές συναλλαγές, τα ψώνια, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με φυσικό επακόλουθο τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κυβερνοεγκλήματος.

Η προστασία του εαυτού μας, της περιουσίας μας αλλά κυρίως των παιδιών μας από κακόβουλες ή εγκληματικές ενέργειες μέσω διαδικτύου είναι τo θέμα του ραντεβού με το Δήμο της επόμενης Τετάρτης 7 Απριλίου στις 18:00.

Ενημέρωση για το πολύ σημαντικό θέμα θα μας παρέχουν αξιωματικοί της  Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, με τις γνωστές καταγεγραμμένες επιτυχίες στον τομέα. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια, οι διαδικτυακές αγορές και ο σεξουαλικός εκβιασμός και εξαναγκασμός μέσω διαδικτύου.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Χαιρετισμοί:   Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

                      Βασίλης Παπαμιχαήλ, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής Οικονομίας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα δοθεί ο λόγος στο κοινό για ερωτήσεις και θα σταλούν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές προφύλαξης, σε όλους όσους εγγραφούν στην παρακάτω πλατφόρμα όπου δηλώνετε συμμετοχή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο:

https://lu.ma/kyvernoegklima

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παράλληλα, για όσους δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, θα δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζωντανά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Facebook: www.facebook.com/dimosvvv

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOI1mGmL35xQSeXGVBvOXjw

Webtv Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένηςwww.vvv.gov.gr/webtv

Η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6:00 μ.μ.

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων εδώ: https://lu.ma/rantevoumetodimo

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ