Σκαφάτος με βίλα στη Γλυφάδα και βόλτες στη Μύκονο ο νεαρός αρχηγός της σπείρας με τα e-shops

Σπείρα εξαπατούσε κόσμο μέσω e-shops για προϊόντα που δεν έρχονταν ποτέ. Είχαν αγοράσει μέχρι και… κότερο! Τέλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έβαλε η αστυνομία.

Ειδικότερα, από την Ασφάλεια Λαμίας εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες μέσω e-shops. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ προχώρησαν σε επιχείρηση την Τετάρτη (06.07.2022) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σπείρας, τον «εγκέφαλο» και τρία ηγετικά μέλη της.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ κατηγορούνται 16 ακόμη μέλη της οργάνωσης και ειδικότερα δώδεκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες υπό τη διεύθυνση του «αρχηγικού» στελέχους, από τον Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, ίδρυσαν ή απέκτησαν τουλάχιστον 12 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, από τις οποίες οι 11 με έδρα την Ελλάδα και μία σε χώρα του εξωτερικού, μέσω των οποίων παριστάνοντας, ψευδώς, ότι διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα σε δελεαστικές τιμές, εξαπάτησαν τουλάχιστον 1.866 καταναλωτές, σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας έπειθαν τα θύματά τους να προκαταβάλουν το τίμημα των προϊόντων, που ήθελαν να αγοράσουν, σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακολούθως, έχοντας προαποφασίσει να μην παραδώσουν κανένα προϊόν στους καταναλωτές, καρπώθηκαν 572.666,55 ευρώ, αφού πρώτα τα «ξέπλυναν», εξαπατώντας και τράπεζες!

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, αφού συνέλεξε, ανέλυσε και αξιοποίησε στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, οργάνωσε και εκτέλεσε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την Τετάρτη (06.07.2022) το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια, μία αποθήκη, δύο οχήματα και μία θαλαμηγό που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας, όπου και κατασχέθηκαν:

*Μία πολυτελής θαλαμηγός, μήκους 27,20 μέτρων,

*Δύο οχήματα (ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο),

*15.375 ευρώ,

*Πιστόλι των 9 mm και 218 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

*8 φορητοί υπολογιστές,

*26 κάρτες τραπεζών,

*4 σκληροί δίσκοι υπολογιστών,

*9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες SIM, καθώς και

*Έγγραφα, ταμειακές μηχανές και σφραγίδες των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία προέβη σε ενέργειες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και να προσδιοριστεί επακριβώς από τους αρμόδιους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά...

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για το προανθικό στάδιο

Στην πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά ανησυχία της για τη σοβαρή απειλή, που δημιουργεί ο ρωσικός στρατός για «την ασφάλεια» των...

Άκης Σκέρτσος: Η συγκινητική ανάρτηση για το πρόβλημα υγείας του γιου του – «Είσαι νικητής της ζωής»

"Θέλω να ξέρει και να πιστέψει ο Βασίλης μας πόσο δυνατός είναι αλλά και πόσο πιο δυνατός βγήκε από αυτό το χειρουργείο" αναφέρει...