Ηλιούπολη: Σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια του πολίτη

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης υποδέχτηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου τους κ.κ. Ιωάννη Νταλαχάνη, Ταξίαρχο, Διευθυντή Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ασφαλείας Ν.Α. Αττικής Αλέξιο Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης Γεώργιο Βασιλιάγκο Αστυνόμο Α’ και τον αναπληρωτή του Χρήστο Μιχαλόπουλο Αστυνόμο Β’, σε σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια του πολίτη.
Στην προγραμματισμένη αυτή ευρεία σύσκεψη εξετάστηκε λεπτομερειακά η κατάσταση στην πόλη και στην γύρω περιοχή και έγινε αμοιβαία ενημέρωση, πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων για την βελτίωση της αστυνόμευσης και την διασφάλιση του δικαιώματος του πολίτη να είναι και να αισθάνεται ασφαλής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την εικόνα της πόλης, για τις συγκεκριμένες καταγγελίες κατοίκων για θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και για τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος για την βελτίωση της κατάστασης στην πόλη και ειδικότερα:
– Την έναρξη νυκτερινών περιπολιών 2 αυτοκινήτων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση μέσα στην πόλη, με πλήρωμα 2 άοπλων ανδρών, για την επιτήρηση όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, που παρατηρείται αυτές τις ώρες.
– Την επιδιωκόμενη ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε προσωπικό, που θα συντελέσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πόλης στους τομείς αρμοδιότητάς της.
– Την επιτάχυνση και βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, ως παράγοντα αποτροπής.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες συλλήψεις και την εξάρθρωση ομάδων διαρρηκτών που δρούσαν στην Ηλιούπολη και ευχήθηκε την συνέχιση των επιτυχιών τους για το κοινό καλό.
Επίσης ενημέρωσε ότι θα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με συγκεκριμένα αιτήματα για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, με σκοπό την καλύτερη πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικής δραστηριότητας, που δοκιμάζει τελευταία την περιοχή μας.
Τέλος διαβεβαίωσε την σταθερή και έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Α. Αττικής, που καταρχάς έτυχαν θετικής υποδοχής:
– Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τον ανασχεδιασμό και την αύξηση των εποχούμενων αστυνομικών περιπολιών.
– Την αύξηση των σημείων παραμονής και ετοιμότητας των πληρωμάτων της ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη.
– Την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου από την ασφάλεια και ιδιαίτερα αυτών, που συχνά παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας ή εγκληματικότητας.
– Την συνεργασία για κοινά μέτρα αποφυγής νυκτερινών οχληρών δραστηριοτήτων σε πάρκα, όπως το Χαλικάκι κλπ.
Στην σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες κοινής δράσης για ενημέρωση και πρόληψη, συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την από κοινού αντιμετώπιση της τοπικής εγκληματικότητας και την εδραίωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την πόλη και τον πολίτη.

7 Απριλίου 2021
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...