ΒΙΝΤΕΟ Από τη σπείρα που έκλεβε καταλύτες πολυτελών αυτοκινήτων

-

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που έκλεβε καταλύτες πολυτελών αυτοκινήτων στα νότια προάστια φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr. Ένα από τα θύματα και η πρώην αθλήτρια του στίβου Πηγή Δεβετζή.

Τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν από τον περασμένο Φεβρουάριο και προτιμούσαν συγκεκριμένη μάρκα πολυτελών τζιπ ώστε να μπορούν να χώνονται από κάτω και να κάνουν τη… δουλειά τους. Χρειάζονταν λίγα λεπτά, όπως φαίνεται και στο βίντεο, για να κόψουν τον καταλύτη με ειδικό μηχάνημα και να τον «θάψουν» μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν γεμάτο παλιοσίδερα. Η ζημιά που προκαλούσαν, όπως έγινε και στην περίπτωση της Πηγής Δεβετζή στον Άλιμο, μπορούσε να φτάσει και τις 8.000 ευρώ.

Όμως η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη και έκανε τα πάντα για να αποκομίζει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των μελών βρέθηκε ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας παρακολουθούσε την αξία πώλησης καταλυτών, η οποία διαμορφωνόταν σύμφωνα με τη διεθνή διακύμανση των τιμών των μετάλλων.

«Εδώ και έναν χρόνο, όπως διαπιστώσαμε από την έρευνά μας, η κλοπή καταλυτών είχε γίνει “μόδα” στη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπήρχαν εκατοντάδες καταγγελίες. Τα νέα φαίνεται ότι έφτασαν μέχρι τη χώρα μας και έτσι τα μέλη της σπείρας ρίχτηκαν στη δουλειά» λέει αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που ασχολήθηκε με την ομάδα των τεσσάρων.

Δείτε ντοκουμέντο από τη δράση τους

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ