Νέα Σμύρνη: Tελέστηκε δοξολογία στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δοξολογία τελέστηκε στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Νέα Σμύρνη για τον εορτασμό της 106ης εοετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Με αφορμή την τέλεση δοξολογίας στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στην πόλης μας για τον εορτασμό της 106ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων, ρίχνουμε το βλέμμα μας στο γλυπτό αυτό έργο του Νεοσμυρνιού Βάσου Καπάνταη:

Στις 14 Απριλίου 1979 πραγματοποιήθηκαν, στην πλατεία Χρυσοστόμου της Νέας Σμύρνης (σήμερα Πάρκο Εθνικής Μνημοσύνης), τα αποκαλυπτήρια του Ηρώου των Αρμενίων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βάσος Καπάνταης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι Αρμένιοι της Ελλάδας τίμησαν με αυτό τον τρόπο τους 1.300.000 Αρμένιους που σφαγιάστηκαν το 1915 από τα κεμαλικά στρατεύματα.

Πρόκειται για μια ορειχάλκινη καμπάνα τοποθετημένη πάνω σε βάθρο από ακατέργαστη πέτρα. Πάνω στην καμπάνα είναι ενσωματωμένο ένα ξίφος και σκαλισμένα γράμματα στην αρμένικη γλώσσα. Κατά τον Χρ. Χρήστου «η καμπάνα φωνάζει για τη σφαγή των Αρμενίων και το ξίφος ζητά δικαίωση». Πάνω στο βάθρο είναι σκαλισμένα: ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΓΩΝ.

Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείο

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Ρωσία: Ένας τραυματίας από θραύσματα ουκρανικού UAV στην περιφέρεια Βαρόνεζ

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στο βιομηχανικό συγκρότημα, προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε δύο κτίρια κατοικιών. ...

Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα: Επίσκεψη με βαρύ ιστορικό φορτίο

Θα είναι η τέταρτη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Ελλάδα και η πρώτη στη δεύτερη θητεία του, ο οποίος έρχεται για να τιμήσει...