Γιάννης Κωνσταντάτος: Επίσημα προσκεκλημένος από την Ομογένεια της Αμερικής για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία

Επίσημη πρόσκληση δέχτηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, εκ μέρους της Ελληνικής Ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γερουσιαστή του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά θα πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην περιοχή του Norwalk, στnν Πολιτεία του Connecticut.

Με αφορμή της εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Τσιλφίδης και ο Γερουσιαστής του Rhode Island κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την ανέγερση του Παγκόσμιου Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, θέτοντας βάσεις για την αδελφοποίηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την πολιτεία του Rhode Island, μία περιοχή που ζουν και δραστηριοποιούνται τα πιο δραστήρια και δυναμικά μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία
Ο δήμος μας είχε την εξαιρετική τιμή να προσκληθεί, με αφορμή τις τιμητικές εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαϊου, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά, στις εκδηλώσεις και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για την γενοκτονία στην περιοχή του Norwalk, στnν Πολιτεία του Connecticut.
Την πρόσκληση απεύθυναν ο ομογενής Γερουσιαστής του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) Λεωνίδας Ραπτάκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστα Τσιλφίδη, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανέγερση του Παγκόσμιου Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σουρμένα Ελληνικού.
Στα πλαίσια της επίσκεψης θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας με την Ελληνική Ομογένεια ενώ παράλληλα θα δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες αδελφοποίησης με την πολιτεία του Rhode Island προκειμένου να ενδυναμώσουμε την σχέση μας με μία περιοχή που ζουν και δραστηριοποιούνται τα πιο δραστήρια και δυναμικά μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΣΗΜ: Σε περίπτωση αναβολής των εκδηλώσεων λόγω κορονωϊού η επίσκεψη θα μεταφερθεί στις 15 Νοεμβρίου”.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Στο στόχαστρο δύο άνδρες – Τον άρπαξαν με νοικιασμένο βαν

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η αστυνομία σχετικά με εξαφάνιση...

Κηφισιά: Βίντεο ντοκουμέντο με πολίτες να κάνουν βόλτες με περιπολικό

Ερωτηματικά προκαλεί, το περιστατικό που είδε το φως της...

Προετοιμασίες για την επόμενη μέρα στις Σκουριές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ελληνικός...

Κυριακή 29 Μαΐου Ιστορικός Περίπατος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, σας προσκαλεί σε ένα...

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Στο στόχαστρο δύο άνδρες – Τον άρπαξαν με νοικιασμένο βαν

Όλα τα ενδεχόμενα ερευνά η αστυνομία σχετικά με εξαφάνιση του 6χρονου από την Κηφισιά. Μέσα σε αυτά είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η γονική...

Κηφισιά: Βίντεο ντοκουμέντο με πολίτες να κάνουν βόλτες με περιπολικό

Ερωτηματικά προκαλεί, το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, με πολίτες να… κόβουν βόλτες με περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, στους δρόμους της Κηφισιάς. Όπως φαίνεται...

Προετοιμασίες για την επόμενη μέρα στις Σκουριές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ελληνικός Χρυσός που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούν στην ανέγερση 3 μεταλλικών κτιρίων με τα...