Γιάννης Κωνσταντάτος: Επίσημα προσκεκλημένος από την Ομογένεια της Αμερικής για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία

Επίσημη πρόσκληση δέχτηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, εκ μέρους της Ελληνικής Ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γερουσιαστή του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά θα πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην περιοχή του Norwalk, στnν Πολιτεία του Connecticut.

Με αφορμή της εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Τσιλφίδης και ο Γερουσιαστής του Rhode Island κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την ανέγερση του Παγκόσμιου Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σούρμενα, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, θέτοντας βάσεις για την αδελφοποίηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την πολιτεία του Rhode Island, μία περιοχή που ζουν και δραστηριοποιούνται τα πιο δραστήρια και δυναμικά μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία
Ο δήμος μας είχε την εξαιρετική τιμή να προσκληθεί, με αφορμή τις τιμητικές εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαϊου, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά, στις εκδηλώσεις και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για την γενοκτονία στην περιοχή του Norwalk, στnν Πολιτεία του Connecticut.
Την πρόσκληση απεύθυναν ο ομογενής Γερουσιαστής του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) Λεωνίδας Ραπτάκης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστα Τσιλφίδη, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανέγερση του Παγκόσμιου Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού στα Σουρμένα Ελληνικού.
Στα πλαίσια της επίσκεψης θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας με την Ελληνική Ομογένεια ενώ παράλληλα θα δρομολογήσουμε όλες τις διαδικασίες αδελφοποίησης με την πολιτεία του Rhode Island προκειμένου να ενδυναμώσουμε την σχέση μας με μία περιοχή που ζουν και δραστηριοποιούνται τα πιο δραστήρια και δυναμικά μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΣΗΜ: Σε περίπτωση αναβολής των εκδηλώσεων λόγω κορονωϊού η επίσκεψη θα μεταφερθεί στις 15 Νοεμβρίου”.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Καιρίδης για γκάφα Ερντογάν: Δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες…

«Έχει μια πολύ επιδερμική αντίληψη της ιστορίας, και...

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το...

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού...

Καιρίδης για γκάφα Ερντογάν: Δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες…

«Έχει μια πολύ επιδερμική αντίληψη της ιστορίας, και της ιστορίας του δικού του λαού πέραν των υπολοίπων», είπε ο διεθνολόγος ...

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη, πολλοί από τους οποίους,...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το οποίο κατείχε ο ίδιος- κερδίζοντας τον αγώνα στο Βερολίνο σε 2:01:09.Ο 37χρονος Κενυάτης, δύο φορές...