Ψεκασμοί για κουνούπια στο Ρέμα της Πικροδάφνης με την χρήση Drone από την Περιφέρεια Αττικής

-

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα για 1η φορά εφαρμογή προνυμφοκτονίας με χρήση Drone, μετά την αποψίλωση της χλωρής βλάστησης (καλαμιές), σε σημεία του ρέματος Πικροδάφνης που δεν είναι προσβάσιμα από επίγεια συνεργεία ψεκασμού.

Ο συνδυασμός επίγειων ψεκασμών και χρήσης Drone διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Η Περιφέρεια Αττικής, με προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών της Αττικής, με στόχο την μείωση του πληθυσμού των μολυσματικών κουνουπιών και τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής τους που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών παρακολουθείται κατά το στάδιο της υλοποίησης από υπεύθυνο επιστήμονα της αναδόχου εταιρίας και από διμελές κλιμάκιο ελέγχου, αποτελούμενο από γεωπόνο και επόπτη υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής αντίστοιχα της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ