Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, το οποίο διεξάγεται από τη Δευτέρα 10 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Στις εργασίες του μετέχουν, με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 1.000 διακεκριμένοι ομιλητές από 42 χώρες (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι θεσμών, ακαδημαϊκοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι κ.ά.).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Κωνσταντάτος συζήτησε με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η πόλη στα επόμενα χρόνια αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, τα οφέλη και τις διεκδικήσεις της, ως ο δήμος που υποδέχεται την μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της περιοχής, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πριν την κατασκευή του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού, τόνισε πως ο ίδιος και η παράταξή του στήριξαν εξ αρχής το επενδυτικό σχέδιο θέτοντας την προϋπόθεση της ανταποδοτικότητας κατ’ αναλογία, για το δήμο του αλλά και τους όμορους με την επένδυση δήμους.

«Ήρθε η ώρα με την επένδυση του Ελληνικού, να μπούμε σε μια άλλη τροχιά οικονομικής ανάπτυξης” είπε. “Στηρίξαμε και στηρίζουμε την επένδυση με μεγάλους αγώνες και με προϋποθέσεις, για το καλό των δημοτών μας. Με διεκδικήσεις που για μάς είναι αυτονόητες, πρωτίστως ηθικές αλλά και ανταποδοτικές».

Τόνισε πως ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούσαν υπηρεσίες του δήμου για πολλά χρόνια, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαγωνιστική διαδικασία  και υπογράμμισε πως τώρα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να επιστρέψει εκτάσεις τόσο στο δήμο του όσο και στους όμορους, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινωφελείς εγκαταστάσεις.

Ως παράδειγμα έφερε την ανέγερση νέου δημαρχείου και την ανέγερση Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού με στόχο αυτό να γίνει σημείο αναφοράς των απανταχού Ποντίων.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως  «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι όταν κάποιος πηγαίνει σε μια περιοχή οφείλει να σεβαστεί τους κατοίκους, την παράδοση, την ιστορία, τη ίδια την ποιότητα ζωής», επισημαίνοντας πως «εμείς υπηρετούμε τους ανθρώπους, αυτούς που ήδη μένουν στο Δήμο μας αλλά και αυτούς που πρόκειται να μείνουν».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως το Μητροπολιτικό Πάρκο των 2.000 στρεμμάτων όπως και η Παραλία θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες και αναφέρθηκε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού στο τρίπτυχο “Μονοπάτια Υμηττού – Μητροπολιτικό Πάρκο – Παραλία”, το οποίο θα αποτελέσει μοναδικής ομορφιάς πλεονέκτημα της περιοχής, που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

«Τρία υπέροχα τοπία, μέσα σε τρία χιλιόμετρα διαδρομής, θα ενοποιηθούν και αυτή η απίστευτη διαδρομή θα είναι αξεπέραστης ομορφιάς και προσιτή σε όλους”.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης είπε: 
“Στηρίξαμε και στηρίζουμε την επένδυση με μεγάλους αγώνες και θυσίες ως Δήμος, πάντα με προϋποθέσεις για το καλό των δημοτών μας, ώστε το Ελληνικό να γίνει η Πρωτεύουσα των Επενδύσεων με κοινωνικό πρόσημο προς όφελος όλων”.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την...

Βαρβιτσιώτης: Οι Έλληνες δεν θα κάνουν το χατίρι στον Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά...

Καιρός τη Δευτέρα: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Ο καιρός ανά περιοχές - Πρόγνωση και για τις επόμενες μέρες  Αίθριος προβλέπεται...

Ανοιχτό του Βεζένκοφ για Κινγκς – Τι δείχνουν οι κινήσεις που έκανε το Σακραμέντο

Το ΝΒΑ κινείται σε ρυθμούς μεταγραφών και ανταλλαγών και όλες οι ομάδες προχωρούν το σχεδιασμό τους. Μία από αυτές είναι και οι Σακραμέντο...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Από 1η Αυγούστου τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσουν έως την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου όλοι οι προμηθευτές, τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής...