Αναστάτωση σε Λύκειο: Καθηγητής αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη

Καταγγελίες μαθητών της Β’ Λυκείου ενός σχολείου στα νότια προάστια της Αττικής

Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές του σχολείου, είναι η πολλοστή φορά που ο καθηγητής τους αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα του και όταν οι μαθητές του αρνήθηκαν και εκείνοι με τη σειρά τους να μπουν, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, στη τάξη του, εκείνος τους τιμώρησε ως… απόντες!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και τις καταγγελίες των μαθητών αλλά και των κηδεμόνων τους, το σημερινό επεισόδιο δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορoνοϊού.

 

 

Δημοσιεύτηκε από Pretty Nails – since 2003 στις Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής Φυσικής, φέρεται να έχει στείλει προσωπικά σε μαθητή του email, υπό το πρίσμα των… συνομωσιολόγων που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

«Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: ”Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας”. Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Μάλιστα, στο mail αυτό φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο δάσκαλος κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.

Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό».

 

Και λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Πρόκειται για ένα mail που εστάλη, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και φυσικά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...