Έκταση σύσκεψη των 11 Δημάρχων του ΣΠΑΥ λόγω των αυξημένων πυρκαγιών ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κωνσταντάτος

-

Έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ και των 11 Δημάρχων μελών του Συνδέσμου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

 

Δημοσιεύτηκε από Pretty Nails – since 2003 στις Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

 

Αφορμή του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η αντιπυρική περίοδος που διανύουμε και ο αυξημένος αριθμός περιστατικών πυρκαγιάς που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο στον Υμηττό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΠΑΥ έχει ήδη συντηρήσει σχεδόν 18km δασικών δρόμων προκειμένου τα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν απρόσκοπτα σε περίπτωση πυρκαγιάς, έχει πραγματοποιήσει εργασίες αποψίλωσης σε περισσότερα από 3.000 στρέμματα ξερών χόρτων, συντήρησε εγκαίρως όλα τα υδραυλικά συστήματα παροχής νερού στον Υμηττό και τέλος έχει προμηθευτεί σε όλες τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης του Υμηττού, υλικοτεχνικό υλικό ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, μία πιθανή φωτιά.

 

“Δίνουμε την μάχη της προστασίας του βουνού μας!”, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, συμπληρώνοντας,
“Μέχρι στιγμής, ως Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού έχουμε συντηρήσει σχεδόν 18km δασικών δρόμων προκειμένου τα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν απρόσκοπτα σε περίπτωση πυρκαγιάς, έχουμε αποψιλώσει περισσότερα από 3.000 στρέμματα ξερών χόρτων, συντηρήσαμε εγκαίρως όλα τα υδραυλικά συστήματα παροχής νερού στον Υμηττό και τέλος έχουμε προμηθεύσει σε όλες τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης του Υμηττού, υλικοτεχνικό υλικό ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, μία πιθανή φωτιά.

Είμαστε πανέτοιμοι, μέσα στην αντιπυρική περίοδο να προστατεύσουμε το βουνό μας. Ωστόσο οι 11 δήμοι χρειαζόμαστε και την συνδρομή της Πολιτείας. Για αυτό τον λόγο συγκαλώ έκτακτο συμβούλιο του ΣΠΑΥ προκειμένου από κοινού οι 11 δήμαρχοι να θέσουμε στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ποια ακόμη βήματα πρέπει να γίνουν.”

 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ