Ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την Ενέργεια και το Κλίμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου το σχέδιο «Μακροπρόθεσμος Σχεδιασμός για την Ενέργεια και το Κλίμα προς την Ανθρακική Ουδετερότητα 2050» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Το σχέδιο έχει εκπονηθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έργου C-Track 50 «Putting regions on track for carbon neutrality by 2050», υπό την επίβλεψη του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Σκοπός αυτού του ερευνητικού έργου είναι η μετάβαση των δημοτικών αρχών σε 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την ανθρακική ουδετερότητα. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει συντάξει το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μετά τη διαδικασία διαβούλευσης, θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

 

Δημοσιεύτηκε από Pretty Nails – since 2003 στις Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

 

Η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της υπογραφής του συμφώνου των δημάρχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Θυμίζουμε πως βάσει μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι μειώσεις εκπομπών CO2 καθώς και η κατανάλωση ενέργειας είχε ήδη μειωθεί κατά 27% από το 2018, υπερβαίνοντας κατά πολύ το στόχο για το 2020 ο οποίος ήταν μείωση 20%. Σήμερα εκτιμάται πως οι αντίστοιχες μειώσεις για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι σχεδόν στο 35%, προσεγγίζοντας το στόχο του 40% όπως έχει τεθεί για το 2030.

 

 

Πλέον, ο Δήμος ολοκληρώνει το σχεδιασμό για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας μέχρι το 2050 θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρο το σχέδιο στον ακόλουθο σύνδεσμο (Σχέδιο Ενεργεια-Κλιματικη Αλλαγη 2050_Δήμος ΒΒΒ (vvv.gov.gr)) και να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους στο dapostolopoulos@vvv.gov.gr μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

ΗΠΑ: Πόσα δολάρια έχασαν οι εργαζόμενοι που νόσησαν με κοροναϊό

Περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς εκτιμάται ότι...

Ζελένσκι: «Σούπερ μάρκετ» για πλούσιους Ρώσους η ΕΕ – Μην τους δίνετε βίζα

Καμία ισχυρή χώρα της ΕΕ δεν έχει ενστερνιστεί...

Παναθηναϊκός: Ο Σπόραρ συνέχισε την παράδοση των ξένων σκόρερ στην Ευρώπη

Θα χρειαστεί να πάμε αρκετά πίσω για να βρούμε Έλληνα σκόρερ του Τριφυλλιού στην Ευρώπη... ...

Πρωκτικό σεξ: Η αύξηση της δημοτικότητάς του προκαλεί προβλήματα υγείας στις γυναίκες, λένε βρετανίδες γιατροί

Βρετανίδες ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σε άρθρο τους, γύρω από τα προβλήματα που φαίνεται πως παρουσιάζονται σε γυναίκες στη Βρετανία εξαιτίας...

ΗΠΑ: Πόσα δολάρια έχασαν οι εργαζόμενοι που νόσησαν με κοροναϊό

Περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς εκτιμάται ότι έχασαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, εξαιτίας της μη...