Συγκινητικά λόγια και κλίμα ευρείας αποδοχής για τον Κωνσταντάτο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΥ

Τα εύσημα για τη θητεία του στον ΣΠΑΥ εισέπραξε ο πρόεδρός του, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που έγινε στις 8 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ουσιαστικά πέρα από τα τρέχοντα προβλήματα που ήταν η αιτία αυτού του έκτακτου συμβουλίου, έγινε και ένας μικρός απολογισμός της θητείας των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου στους είκοσι μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η αναγνώριση όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όσων έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, ήρθε από τα πιο επίσημα και αρμόδια χείλη, αυτά του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχου Θεοφιλόπουλου  Κωνσταντίνου που είπε ότι αυτό που γίνεται σήμερα στον Υμηττό από τον ΣΠΑΥ “είναι αυτό που ζητούσα από τις Τοπικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις στις Περιφέρειες που υπηρέτησα”.

Όμως και τα μέλη που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση, συνάδελφοι Δήμαρχοι του Γιάννη Κωνσταντάτου αναγνώρισαν πως αυτό που συμβαίνει στον ΣΠΑΥ επί θητείας Γιάννη Κωνσταντάτου και του ΔΣ. του, δεν έχει ξαναγίνει.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. 

Παραθέτουμε αποσπάσματα από δηλώσεις Δημάρχων, του πρώην υπουργού Εσωτερικών και του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής

Βασίλης Ζορμπάς – Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: “Σιγά μην αφήσουμε τον Κωνσταντάτο να παραιτηθεί”

“Το Δ.Σ. του ΣΠΑΥ είναι εξαιρετικά δίκαιο για όλους τους δήμους. Σιγά μην αφήσουμε τον Κωνσταντάτο να παραιτηθεί. Αν δεν υπήρχε ο ΣΠΑΥ ποιος θα χρεωνόταν να προστατέψει τον Υμηττό, αυτό το μεγάλο πολύτιμο, περιουσιακό μας στοιχείο;” 

O δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που δημιουργεί σ’ όλους τους δήμους το δασαρχείο, χαρακτηρίζοντάς το “πικρή ιστορία”…

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος – Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: “Ο ΣΠΑΥ σήμερα αποτελεί ένα μικρό αυτοδιοικητικό θαύμα”

“Θα κάνω μια μικρή αναδρομή στους τελευταίους 20 μήνες του ΣΠΑΥ και θα κάνω κάποιες βασικές παρατηρήσεις γι’ αυτό που η διοίκηση Κωνσταντάτου έχει μετασχηματίσει στον ΣΠΑΥ.
Αυτό που έχει καταφέρει ο ΣΠΑΥ στα χέρια του Γιάννη Κωνσταντάτου είναι ένα μικρό αυτοδιοικητικό θαύμα. Έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει το προσωπικό, να λειτουργήσει ως “δίκαιος Αριστείδης” στο θέμα του διαμοιρασμού των πόρων και είναι η πρώτη περίοδος στην ιστορία του ΣΠΑΥ που δεν υπάρχουν γκρίνιες. Συγχρόνως κατόρθωσε να φτιάξει ένα  πολύ σύνθετο πρόγραμμα “πράσινης” ανάπτυξης του Υμηττού, να κινητοποιήσει πόρους, να βρει συνομιλητές, να φέρει υπουργούς και γενικούς γραμματείς ν’ ακούσουν τη φωνή του Συνδέσμου. 

Και το έκανε με έναν τρόπο εξαιρετικό ώστε να υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ολοκληρωμένη πρόταση η οποία έγινε δεκτή και στη συνέχει, προωθηθεί στα εγκριτικά κανάλια. 

Εφόσον αυτή η πρόταση υλοποιηθεί θα αποτελέσει πρότυπο για τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου να στηρίξω τον Γιάννη Κωνσταντάτο”. 

Ισίδωρος Μάδης – Δήμαρχος Παιανίας: “Γιάννη σ’ ευχαριστούμε”

“Η διοίκηση του ΣΠΑΥ πρέπει να έχει την αίσθηση πως βρισκόμαστε δίπλα της γιατί αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. 

Γιάννη σ’ ευχαριστούμε γιατί μας δίνεις το δικαίωμα να σε… εκμεταλλευόμαστε, γιατί στην ουσία αυτό κάνουμε. 

Εκμεταλλευόμαστε τη δική σου παρουσία για να ‘χουμε και μεις ένα καλό πρόσωπο στο κομμάτι του βουνού που μας αναλογεί”. 

Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος κ. Θεοφιλόπουλος  Κωνσταντίνος:
“Η παρουσία μου ανάμεσά σας με γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη σαν Περιφερειακός Διοικητής, που αφορά στην Πολιτική Προστασία στο νομό μας και γενικότερα. 

Συγχαρητήρια για την πρωτουβουλία σας. Είναι μία πρωτοβουλία που ζητούσα απ’ όπου πέρασα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνεται αυτό”. 

Γρηγόρης Κατωπόδης – Δήμαρχος Βύρωνα: “Οφείλω να ομολογήσω πως στον ΣΠΑΥ γίνεται σοβαρή δουλειά”. 

“Οφείλω να ομολογήσω πως στον ΣΠΑΥ γίνεται σοβαρή δουλειά.  Δεν μπορώ να πω ότι τα λύσαμε όλα μας τα προβλήματα. Έχουμε προβλήματα γραφειοκρατικά, χρηματοδότησης κλπ. 

Θέλω όμως να πως πως και με τη βοήθεια τη δική σου πρόεδρε και του κ. Κρητικού και του κ. Κιούση και των ανθρώπων που δουλεύουν στον ΣΠΑΥ, βλέπουμε να μπαίνουν κάποια πράγματα σε μια σειρά σοβαρή. Αυτό για μένα είναι ελπιδοφόρο αλλά πρέπει να το βοηθήσουμε και να το ενισχύσουμε όλοι”. 

 

Τάκης Θεοδωρικάκος: “Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε” 

‘Έχουμε οικοδομήσει μια πολύ καλή συνεργασία από την περίοδο που υπηρέτησα στο υπουργείο Εσωτερικών. Είχαμε κάνει πολύ σημαντική προεργασία για το έργο της αναβάθμισης, της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης του Υμηττού. 

Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε σαν διοίκηση και τις εθελοντικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη της προστασίας και αναβάθμισης του Υμηττού, αλλά και την Πυροσβεστική υπηρεσία”. 


Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κάθεταιΓιάννης Κωνσταντάτος: “Δεν συμβιβάζομαι ούτε με το μέτριο, ούτε με το λίγο…”

Σε μια σύντομη παρέμβασή του που αφορούσε τους εθελοντές και το έργο που προσφέρουν ο Γιάννης Κωνσταντάτος, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει οργανώσει στο δήμο του ένα πολύ αξιόλογο και οργανωμένο δίκτυο εθελοντών, είπε σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΣΠΑΥ:

“Δεν μπορώ να κοιτάζω τους εθελοντές μας στα μάτια αν δεν εγκριθούν τα 14 εκ. ευρώ που υποβάλαμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Είναι το ελάχιστο για τον κάθε δήμο του ΣΠΑΥ, είναι όμως ουσιαστικό για την πυρασφάλεια, τη δασοπυρόσβεση και κυρίως την πρόληψη, για την προστασία του Υμηττού. Αλλιώς ο ΣΠΑΥ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μπορεί να μη συμφωνεί κάποιος μαζί μου. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά δεν συμβιβάζομαι ούτε με το μέτριο, ούτε με το λίγο…”.  

 

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Προθεσμία για άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα

Η διαδικασία εφαρμόζεται ανά κάτοχο μόνο μια φορά...

«Εξοικονομώ»: Προς διπλασιασμό ο προϋπολογισμός

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021»,...

Ερντογάν: Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά – Ο Μητσοτάκης αθέτησε τη συμφωνία μας

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των νησιών...

Προθεσμία για άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα

Η διαδικασία εφαρμόζεται ανά κάτοχο μόνο μια φορά ανά είδος αμαξώματος της κατηγορίας Ο1 (μεικτό βάρος <750 κιλά). ...

«Εξοικονομώ»: Προς διπλασιασμό ο προϋπολογισμός

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», ώστε να καλυφθεί έως και το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανακοίνωσε ο υπουργός...