Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με ανοιχτή επιστολή του ζητά τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για καλύτερη αστυνόμευση

Τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Ολόκληρη η επιστολή:

Ως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, με ανοιχτή επιστολή μου ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς και τα όργανα της Πολιτείας, τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, απο τις ομάδες ρομά, οι οποίες έχουν κατασκηνώσει ανεξέλεγκτα και οχλούν δημότες, κατοίκους και επισκέπτες με τον τρόπο που διαβιούν, συμπεριφέρονται και λειτουργούν.
Το ανοικτό σε όλους, δημόσιο και κοινόχρηστο παράλιο μέτωπο της πόλης μας, στο οποίο περιλαμβάνονται ο αιγιαλός, η παραλία, τα πάρκα, οι αθλητικές δημοτικές υποδομές, οι δρόμοι και οι πλατείες, δέχεται εδώ και χρόνια με ιδιαίτερη ένταση, μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση από οικογένειες και ομάδες ρομά, που με την παραβατική τους συμπεριφορά βανδαλίζουν, κακομεταχειρίζονται και καταστρέφουν ενώ ταυτόχρονα οχλούν τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας.
Οι δημοτικές υποδομές και οι δημόσιοι αυτοί χώροι αποτελούν για τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας, σημαντικούς πόλους αναψυχής, ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και άθλησης και κύριο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής είναι η ανάδειξη τους, ο καλλωπισμός, η συντήρηση τους και η προστασία τους.
Έχοντας σχεδιάσει και δρομολογήσει σημαντικά έργα ανάπλασης και ανάδειξης του πλούτου αυτού και παρότι ήδη παραδώσαμε ανακαινισμένες νέες υποδομές όπως η μεγάλη παιδική χαρά του Πάρκου Φλοίσβου και μέρος της παραλίας, τα φαινόμενα φθορών, βανδαλισμών και κακομεταχείρισης των υποδομών αυτών συνεχίζονται και θέτουν μετά επιτάσεως το θέμα της προστασίας, της αστυνόμευσης και της ασφάλειας.
Καθώς ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία και έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα από πλευράς του για να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, θα πρέπει άμεσα να αναληφθούν από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες με την Ελληνική Αστυνομία καθώς το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει και την αυταπάρνηση του προσωπικού του – λόγω υποστελέχωσης και έντασης του προβλήματος – δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται συντονισμένες και οργανωμένες δράσεις σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ., με συνέχεια και συνέπεια, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
Η Δημοτική Αστυνομία του Παλαιού Φαλήρου καταργήθηκε το 2013, στερώντας από την Δημοτική μας Αρχή έναν ουσιαστικό και αξιόπιστο μηχανισμό παρέμβασης και αντιμετώπισης του προβλήματος.
Από την πλευρά μας, ως Δήμος Παλαιού Φαλήρου τελούμε στην διάθεση όλων των αρμοδίων αρχών για οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναμένουμε την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στα σημαντικά θέματα που θέτουμε στον δημόσιο διάλογο και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, εργαζόμαστε συστηματικά, υλοποιώντας το όραμα μας για ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο θα αποτελεί το «κόσμημα» όχι μόνο της Νότιας Αθήνας αλλά και όλης της Αττικής.
Συνεχίζουμε τα έργα που έχουμε ξεκινήσει και που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με αναπτυξιακό και βιώσιμο πρόσημο και η παρέμβαση μας θα γίνει πράξη, αναβαθμίζοντας τον δημόσιο χώρο και κάνοντας όλους τους Φαληριώτες περήφανους για την παρέμβαση που επιχειρείται.

Ροή Ειδήσεων

Ζελένσκι: «Σούπερ μάρκετ» για πλούσιους Ρώσους η ΕΕ – Μην τους δίνετε βίζα

Καμία ισχυρή χώρα της ΕΕ δεν έχει ενστερνιστεί...

Καιρός σήμερα: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας – Πρόγνωση Δεκαπενταύγουστου

Ο υδράργυρος στην Αττική θα «δείξει» έως 33...

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντε Λα Φουέντε

Στα «ερυθρόλευκα» και με τη… βούλα ο Κόνραντ...

Δολοφονία στην Άρτα: Εντοίστηκε ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό...

Ζελένσκι: «Σούπερ μάρκετ» για πλούσιους Ρώσους η ΕΕ – Μην τους δίνετε βίζα

Καμία ισχυρή χώρα της ΕΕ δεν έχει ενστερνιστεί μέχρι τώρα την πρότασή του. Πώς αντέδρασε το Κρεμλίνο. ...

Καιρός σήμερα: Βροχές, πτώση θερμοκρασίας – Πρόγνωση Δεκαπενταύγουστου

Ο υδράργυρος στην Αττική θα «δείξει» έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη έως 30. ...

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντε Λα Φουέντε

Στα «ερυθρόλευκα» και με τη… βούλα ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε! Με επίσημη ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε τη συμφωνία με τη Μαρσέιγ για...