Κορονοϊός: Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Γλυφάδας – Σε πρωτοφανή ύψη τα ενεργά κρούσματα

-

«Είναι 368, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ξεπεράσει τα 180!»

Δραματική είναι η έκκληση που απευθύνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για τήρηση των μέτρων -μάσκες, αποστάσεις- και για εμβολιασμό του πληθυσμού, τονίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα στον δήμο είναι σε πρωτοφανή ύψη.

«Τα ενεργά κρούσματα στην πόλη μας είναι σήμερα διπλάσια σε σχέση με την εποχή που η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της! Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ξεπεράσει τα 180!», τονίζεται στη δήλωση του δημάρχου.

Ο κ. Παπανικολάου σημειώνει ακόμη: «Τα νούμερα δυστυχώς μιλούν από μόνα τους: Η επιδημιολογική κατάσταση στη Γλυφάδα σε σχέση με τον κορονοϊό δεν ήταν ποτέ χειρότερη! Αυτό προκύπτει από την εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε από την Πολιτική Προστασία αλλά και από τα rapid τεστ που καθημερινά πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με τον ΕΟΔΥ».

«Δείτε στους πίνακες την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων! Ακόμα και όταν η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ήταν στο απόγειό της, σε καμία στιγμή δεν είχαμε ξεπεράσει τα 180 ενεργά κρούσματα στην πόλη μας. Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, με μεγάλη διασπορά ιδίως στους νέους !

Είναι σαφές ότι είμαστε – και παραμένουμε – μια ανοιχτή πόλη και υποδεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες λουόμενους, καταναλωτές και άλλους επισκέπτες. Είναι σαφές ότι η μετάλλαξη Δ καλπάζει. Είναι επίσης σαφές ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής: Πρέπει τα μέτρα να τηρούνται από όλους, απόλυτα. Από κατοίκους, από εργαζομένους, από τους επιχειρηματίες και φυσικά από τους επισκέπτες. Η Πολιτεία συνδράμει καθημερινά με ελέγχους και ενημέρωση.

Στο Δήμο μας κάνουμε πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είμαστε στο “εμείς”, αλλά είμαστε και στο “εγώ”: Καθένας οφείλει να φορά τη μάσκα όπου απαιτείται, να τηρεί τις αποστάσεις όπου μπορεί, να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή. Και βέβαια να εμβολιαστεί, εφόσον δεν το έχει κάνει ήδη. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ