Ένα νέο σύγχρονο παρατηρητήριο από τον ΣΠΑΥ στον Υμηττό

Ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα πυροπροστασίας του Υμηττού προστέθηκε με την λειτουργία του νέου πυροφυλακίου που τοποθετήθηκε σε έκταση της Μητρόπολης Πειραιά στην Παιανία, το οποίο έχει την δυνατότητα επιτήρησης σχεδόν ολόκληρης της πλευράς του Ανατολικού Υμηττού.

Το υπερσύγχρονο πυροφυλάκιο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τοποθετήθηκε με την συνεργασία του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού και του Δήμου Παιανίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, του Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη, του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεβασμιότατου κ.κ. Σεραφείμ, του βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου, του Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, Διοικητών των Πυροσβεστικών Σταθμών και της Αστυνομίας, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και εκπροσώπων Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Ο κ. Πέτσας στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 16,9 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας.

“Ιδιαίτερα για τους συνδέσμους της Αττικής έχουμε διαθέσει 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιτελέσουν το ρόλο τους, και δώσαμε 3 εκατ. ευρώ εκτάκτως, σε επιλεγμένους δήμους, κυρίως στην Αττική, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που άφησε πίσω της η Μήδεια. Επιπλέον θα υποστηρίξουμε οικονομικά, το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης που έχει υποβάλει ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” καθώς η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μας, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δήλωσε:

“Είναι μία μεγάλη μέρα χαράς και ευλογίας διότι αποδεικνύει αυτό που συμβαίνει εδώ, την συνέργεια όλων των θεσμικών φορέων της πατρίδας μας για την επίτευξη του αγαθού και του ωραίου. Ο Θεός μας χάρισε την ωραία φύση με αυτή την ζωγραφιά που δεν έχει όριο. Αυτό το παρατηρητήριο αποσκοπεί στη διακράτηση αυτής της ομορφιάς και θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό μας, τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και βέβαια τον Δήμαρχο Παιανίας για αυτή την πρωτοβουλία. Αυτές οι συνέργειες πραγματικά ενδυναμώνουν τους δεσμούς μας και καταδεικνύουν ακριβώς το γεγονός ότι η εκκλησία μας είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά του έθνους μας, της πίστεώς μας”.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε την άριστη συνεργασία που έχει με τον Υπουργό στα θέματα του ΣΠΑΥ.

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. υπουργός, ασχολήθηκε ενεργά με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως σύνδεσμός και οι 11 δήμοι που τον απαρτίζουν, όπως εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων, νέο σύγχρονο στόλο πυροσβεστικών οχημάτων, τοποθέτηση νέων παρατηρητηρίων και στους 11 Δήμους γύρω από τον Υμηττό κ.ά.”.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ψυχή του Υμηττού, τους εθελοντές και τα μέλη των ομάδων πυροπροστασίας, οι οποίοι βρίσκονται μέρα και νύχτα στο βουνό, φυλάσσοντας Θερμοπύλες.

“Είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας στους οποίους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς αποτελούν την καρδιά του Συνδέσμου.”

Ροή Ειδήσεων

Ολυμπιακός 84-74: Τέταρτοι οι ερυθρόλευκοι στο Final Four της Euroleague

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε του Ολυμπιακού με 84-74 στον μικρό...

Επιτήδειοι εξαπατούν κόσμο με τα στοιχεία του γ.γ. Δημοσίας Τάξης

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών...

Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ...

Σε εξέλιξη εγχειρήματα προς ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ενέργεια

«Τα θέματα της ενέργειας βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα των...

Ολυμπιακός 84-74: Τέταρτοι οι ερυθρόλευκοι στο Final Four της Euroleague

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε του Ολυμπιακού με 84-74 στον μικρό τελικό του Final Four της Euroleague που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Οι Καταλανοί κατέκτησαν την τρίτη...

Επιτήδειοι εξαπατούν κόσμο με τα στοιχεία του γ.γ. Δημοσίας Τάξης

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση των στοιχείων...

Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην οδό Μοναστηρίου 81, στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης εισέβαλε στο πρακτορείο με την...