Υπό έλεγχο η Πυρκαγιά στον Υμηττό – Οι εργασίες πρόληψης από τον ΣΠΑΥ απέδωσαν καρπούς

-

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 στους πρόποδες του Υμηττού, στον λόφο του Αράπη, μεταξύ των περιοχών του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο και ουρανός

Μπορεί να είναι εικόνα φύση, δέντρο και βουνό

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Εθελοντικών Ομάδων και των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο καίγοντας παρά τους ισχυρούς ανέμους μικρή έκταση.

Μπορεί να είναι εικόνα φύση

Στο σημείο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, μαζί με τον Δήμαρχο Καισαριανής κ. Χρήστο Βοσκόπουλο και το επιτελείο του Συνδέσμου που βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Το έργο συντήρησης του δικτύου των δασικών δρόμων στην συγκεκριμένη περιοχή που πραγματοποιήθηκε από τον ΣΠΑΥ το προηγούμενο διάστημα, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, στη διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων στο σημείο.

Λόγο των ανέμων, η πυρκαγιά που κατευθυνόταν προς την περιοχή του Βύρωνα άλλαξε φορά και ξεκίνησε να κατευθύνεται προς την περιοχή της Καισαριανής.

Οι συντηρημένοι πριν από μερικές ημέρες, δασικοί δρόμοι από τον ΣΠΑΥ, έδωσαν στην Πυροσβεστική και στις Εθελοντικές Ομάδες την ευκαιρία να ανακόψουν την πυρκαγιά που άλλαξε κατεύθυνση και μαζί με τις πολύτιμες ρίψεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι κοντινή λήψη δέντρο και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και δρόμος

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Εθελοντικές Ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι οι άγρυπνοι φύλακες του Υμηττού.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και φύση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ