Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του πρώην Βοκτάς στην Βάρη

-

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά τη 01:00 τη νύχτα στην περιοχή της Βάρης σε οικόπεδο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της πρώην εταιρίας Βοκτάς.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, η Πολιτική Προστασία του Δήμου 3Β, η Εθελοντική Ομάδα της Βάρης, η Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, υδροφόρα οχήματα από τον Δήμο Κρωπίας και τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η φωτία λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα με την πυροσβεστική να δίνει μάχη και να την θέτει υπό έλεγχο 3 ώρες μετά το ξέσπασμα της.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Δήμητρα Σουτόγλου και επιτελείο του ΣΠΑΥ.

Ο κ. Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Η ετοιμότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν για ακόμα μια φορά ο λόγος που η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στη Βάρη δεν εξαπλώθηκε και δεν χρειάστηκε η εκκένωση των σπιτιών της περιοχής. Μέσα σε 13 λεπτά από την πρώτη φλόγα κατέφθασαν στο σημείο τα πρώτα από τα συνολικά 16 οχήματα της πολιτικής προστασίας, τα 4 μηχανήματα έργου του Δήμου και τα 4 πυροσβεστικά οχήματα και σε πολύ λίγη ώρα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Οι λέξεις μπράβο και ευχαριστώ στους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στο Δήμο μοιάζουν πολύ φτωχές να εκφράσουμε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας για το έργο που επιτελούν. Μετά από 10 σχεδόν ημέρες εντατικών περιπολιών, κατάκοποι και άυπνοι οι περισσότεροι, έσβησαν μέσα σε μια μέρα 3 φωτιές από τις οποίες η μεγαλύτερη εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα.
Τους ευχαριστούμε!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ