Το Παλαιό Φάληρο τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Αλέξανδρο

Παλαιό Φάληρο: Χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αλεξάνδρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παλαιό Φάληρο με την παρουσία και συμμετοχή κληρικών, Πολιτικών Αρχών, Φαληριωτών αλλά και πιστών χριστιανών από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι περισσότεροι από τους πιστούς στάθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ακούγοντας την Ακολουθία από τα εξωτερικά ηχεία.

Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γκλίβας, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς και Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλίμου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στον αγώνα που κατέβαλε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Πρώτης Οίκουμενικής Συνόδου. Η προσπάθειά του αυτή είχε ως σκοπό, αφενός την προστασία των πιστών από την πλάνη του Αρείου και αφετέρου τη διαφύλαξη της εκκλησιαστικής ενότητας.

Η ενότητα της πίστεως έχει ιδιαίτερη αξία, αλλά πρέπει να φαίνεται και στις άλλες πτυχές της ζωής των χριστιανών. Αιτία της διάσπασης της ενότητας είναι η αμαρτία, εναντίον της οποίας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε με τον πνευματικό μας αγώνα.

Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου και του τιμίου του Λειψάνου, διερχομένων διά των οδών Αγίου Αλεξάνδρου – Τρίτωνος – Πρωτέως – Αλκυόνης, μία λιτανευτική πομπή τροποποιημένη και συντομευμένη λόγω της πανδημίας του COVID-19.

      

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022)...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες...

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Προτείνει πλαφόν στο ρεύμα, μείωση φορολογίας στα καύσιμα...

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των δραστών, όταν κυνηγώντας τους μπήκε στο αυτοκίνητό τους - Διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με ελαφρά τραύματα  ...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022) σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα επικρατήσουν και δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες με καρπουζιές στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας και αναμένεται στις όψιμες.Οι...