Υδροπλάνα – Κυκλάδες: Με τον Άλιμο η σύνδεση των νησιών

-

Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου Αλίμου και κατατέθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, τεχνικός φάκελος και περιβαλλοντική μελέτη, όπως ανακοίνωσε η Aegean Seaplanes S.A. εταιρία η οποία προωθεί το δίκτυο δρομολόγησης υδροπλάνων στη χώρα.

Με την κατασκευή του υδατοδρομίου, ο Άλιμος εντάσσεται στο δίκτυο Νοτίου Αιγαίου με Τήνο και Πάτμο, νησιά τα οποία θα αποκτήσουν τα πρώτα υδατοδρομια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2022, για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Μετά από αρκετά σχέδια και μελέτες, όπως όλα δείχνουν, η βάση της Αττικής και το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο με το οποίο θα συνδέονται τα νησιά των Κυκλάδων θα είναι η περιοχή του Αλίμου.

Ο Δήμος Αλίμου ενέκρινε την ίδρυση υδατοδρομίου στο Β Αλίπεδο Αλίμου, μόλις 12 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η παραχώρηση χερσαίας έκτασης 121,34 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου. Επίσης, θα αξιοποιηθεί θαλάσσια επιφάνεια 1.400 τ.μ.

Η επιλογή του Αλίμου έγινε και λόγω της εύκολης προσβασιμότητας, αφού η περιοχή εξυπηρετείται συγκοινωνιακά με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει σταθμό Μετρό, Τραμ, αλλά και αστικών λεωφορείων με απευθείας γραμμή για το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ