Υδροπλάνα – Κυκλάδες: Με τον Άλιμο η σύνδεση των νησιών

Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου Αλίμου και κατατέθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, τεχνικός φάκελος και περιβαλλοντική μελέτη, όπως ανακοίνωσε η Aegean Seaplanes S.A. εταιρία η οποία προωθεί το δίκτυο δρομολόγησης υδροπλάνων στη χώρα.

Με την κατασκευή του υδατοδρομίου, ο Άλιμος εντάσσεται στο δίκτυο Νοτίου Αιγαίου με Τήνο και Πάτμο, νησιά τα οποία θα αποκτήσουν τα πρώτα υδατοδρομια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2022, για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Μετά από αρκετά σχέδια και μελέτες, όπως όλα δείχνουν, η βάση της Αττικής και το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο με το οποίο θα συνδέονται τα νησιά των Κυκλάδων θα είναι η περιοχή του Αλίμου.

Ο Δήμος Αλίμου ενέκρινε την ίδρυση υδατοδρομίου στο Β Αλίπεδο Αλίμου, μόλις 12 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η παραχώρηση χερσαίας έκτασης 121,34 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου. Επίσης, θα αξιοποιηθεί θαλάσσια επιφάνεια 1.400 τ.μ.

Η επιλογή του Αλίμου έγινε και λόγω της εύκολης προσβασιμότητας, αφού η περιοχή εξυπηρετείται συγκοινωνιακά με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει σταθμό Μετρό, Τραμ, αλλά και αστικών λεωφορείων με απευθείας γραμμή για το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...