Τοποθέτηση Κωνσταντάτου για την στοχοποίηση της ΠτΔ από τους Τούρκους αναφορικά με την εκδήλωση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού

-

Στην Πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” μίλησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, από τον Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για την παρουσίαση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, που θα ανεγερθεί εντός του πρώην αεροδρομίου με χρηματοδότηση από τον Δρ. Σπύρο Λάτση.

Στην παρουσίαση του Μεγάρου χαιρετισμό απηύθυνε ο ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συγκινημένη, ευχήθηκε το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού να καταστεί μια ακόμη εστία διαφύλαξης των πλούσιων παραδόσεών μας και της συλλογικής μας μνήμης.

«Η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα», πρόσθεσε αναφερόμενη στην Γενοκτονία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις της, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, μιας και η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας.

“…Όσοι εκνευρίζονται από την γείτονα χώρα για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων να γνωρίζουν πως εμείς είμαστε προσφυγικός Δήμος και δεν ξεχνάμε.. “ σχολίασε ο κ. Κωνσταντάτος σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντάτου:

Η Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας:

«Με λύπη έγιναν δεκτές οι αβάσιμες δηλώσεις της Ελληνίδας Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία, και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι λόγω αυτών των εγκλημάτων, τα οποία καταγράφηκαν και στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να αποζημιώσει τις ζημίες που προέκυψαν από τις πράξεις της αντίθετα με τους νόμους του πολέμου.

Συχνές ψευδείς κατηγορίες από την Ελλάδα επισκιάζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς και έντιμου περιβάλλοντος διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές είναι ασυμβίβαστες με τις ευθύνες που αναμένονται από τους κρατικούς λειτουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, σε κοινή λογική και εποικοδομητική κατανόηση».

 

H απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία για τη φραστική επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη φραστική επίθεση εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας (13.01.2022)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ