Παλαιό Φάληρο: Δράσεις επιδοτούμενης κατάρτισης για ανέργους

Δράσεις με σκοπό την κατάρτιση 750 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.) και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, προσκαλούν ανέργους και εργαζομένους της τοπικής κοινωνίας του Παλ. Φαλήρου, για να παρακολουθήσουν την Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα :

«Δράσεις για τη Βελτίωση της απασχολησιμότητας» την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, από τις 12:00 έως τις 15:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης51,Παλ. Φάληρο,175 62)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν πληροφορίες :

Τ. 213 2020 333 & E MAIL: maria.dimitoulia@palaiofaliro.gr  (κα.  Μ. Δημητρούλια)

Στην Ημερίδα που θα συντονίσει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, θα παρουσιασθούν οι δύο νέες δράσεις επιδοτούμενης κατάρτισης για ανέργους και εργαζομένους του Συ.Δ.Ν.Α., συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκινούν σύντομα.

Αναλυτικά πρόκειται για :

1. Το πρώτο πρόγραμμα «Δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας», προϋπολογισμού: 3.820.000€ και αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου.

2. Το δεύτερο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» προϋπολογισμού: 1.187.000€, αφορά στην παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη Ημερίδα θα ενημερωθούν για την διαδικασία, τους όρους συμμετοχής και κάθε άλλο ζήτημα που επιθυμούν, σε σχέση με τις δύο αυτές δράσεις.

  • Βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι απαραίτητα κατά την είσοδο, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας...

Άδειες fast track για ΑΠΕ και υποχρεωτικά φωτοβολταϊκά σε εμπορικά, δημόσια κτίρια και νέες κατοικίες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος που έχει να κάνει με τα φωτοβολταϊκά υπάρχει στις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία που...

Επιτροπή: Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας – Σε ποιους χώρους την πετάμε

Πράσινο φως στην κατάργηση της μάσκας έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο...

Πράσινο φως από τη Γερμανία για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, μετά...