Grivalia: Το 2023 θα ανοίξει το νέο One & Only Aesthesis στα παλιά Αστέρια Γλυφάδας

Στα 400 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σήμερα, νούμερο που θα διπλασιαστεί όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εντός του 2023, πιθανότατα μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα ξεκινήσει η λειτουργία του πολυαναμενόμενου One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα, στο project που ‘’τρέχει’’ αυτή την περίοδο η Grivalia Hospitality για την αναβίωση των παλιών ‘’Αστεριών’’ και τη μετατροπή τους σε πεντάστερο προορισμό τουρισμού πολυτελείας.

Για την πορεία των έργων της εταιρείας μίλησε χθες στο συνέδριο Prodexpo North για την αγορά ακινήτων της συμπρωτεύουσας η Ναταλία Στράφτη, managing partner operations της Grivalia Management, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο επίσης πολυαναμενόμενο -στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά- ‘’On Residence’’ για την αναβίωση του εμβληματικού ‘’Ολυμπος Νάουσα’’ και τη μετατροπή του σε πεντάστερη μονάδα με το ιστορικό εστιατόριο στο ισόγειο, η χρήση του οποίου μάλιστα είναι διατηρητέα ως εστιατόριο.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε μέρος της παλιάς αίγλης και να επαναπροσδιορίσουμε τον τουρισμό πολυτελείας στην πόλη. Επενδύουμε στη Θεσσαλονίκη γιατί πιστεύουμε στην πόλη και θεωρούμε ότι έχει μία μοναδικότητα κι επιπλέον πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά το κομμάτι τη luxury φιλοξενίας».

Το On Residence στην Παλιά Παραλία, με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό, ανοίγει στο αμέσως επόμενο διάστημα, και πρόκειται για ένα έργο σε συνέχεια της σύμπραξης της TOR Hotel Group του ομίλου Τουρνιβούκα και της Grivalia Hospitality με το ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. H λειτουργία του αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην τουριστική αγορά της βορείου Ελλάδας από τη Grivalia Hospitality, σηματοδοτεί κι ένα νέο κεφάλαιο για το Tor Hotel Group, που συνδέεται με το χώρο της φιλοξενίας από το 1925.

Το ON Residence θα διαθέτει 60 πολυτελή δωμάτια, το κεντρικό εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” στο ισόγειο, μαζί με μια εσωτερική αυλή, το cocktail μπαρ Tiger Loop, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.
Ερωτηθείσα σχετικά η κυρία Στράφτη, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τον αντίκτυπο στον τουρισμό «θεωρούσαμε ότι η σεζόν θα ξεκινούσε με λιγότερη ανασφάλεια. Παρόλ’ αυτά, η ζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρή».

Συνολικά η Grivalia Ηospitality διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 6 premium τουριστικών ακινήτων αξίας 400 εκατ. ευρώ, νούμερο που θα διπλασιαστεί με την ολοκλήρωση των επενδύσεων που είναι αυτή την στιγμή σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν το νέο μεταξύ άλλών, το νέο ξενοδοχείο 38 κλειδιών στην Πάρο και το One & Only Aesthesis.

Όπως ανέφερε η κυρία Στράφτη χθες, ειδικά για το One & Only Αesthesis, «το έργο είναι στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2023».

Πριν ακόμη ανοίξει το ξενοδοχείο στη Γλυφάδα έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία από διεθνή μέσα ενημέρωσης δεδομένου «ότι προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό: βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και σε αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη, ενώ εμπνέει την αρμονία και την γαλήνη ενός παραθαλάσσιου προορισμού και δίνει την αίσθηση ενός ιδιωτικού νησιού. Τα 127 δωμάτια αποτίουν φόρο τιμής στο σύγχρονο σχεδιασμό των μέσων του προηγούμενου αιώνα. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το CNN.

Για το project της Μυκόνου, αξίας 60 εκατ. ευρώ στο Καλό Λιβάδι στο οποίο έχει βάλει ‘’φρένο’’ το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται ώστε το έργο να μπει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης.

Σημειώνεται ότι στο προσεχές διάστημα επίκεινται και αλλαγές στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, με την Εurobank που κατέχει το 25% να μειώνει τη συμμετοχή της στο 19,9%, πουλώντας το 5,1% στις Eurolife Ζωής, M&G και Grivalia Management, έναντι συνολικού τιμήματος 15,88 εκατ. ευρώ.

Ετσι, η Eurolife θα έχει το 26,7% από το 25% σήμερα, η M&G το 51,7% από το 50% και η Grivalia Management το 1,7%.

Ροή Ειδήσεων

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Ακρίβεια: Στρέφει τους καταναλωτές σε προϊόντα χαμηλής διατροφικής αξίας

Με ένα νέο πιο επιθετικό κύμα ακρίβειας βρίσκονται αντιμέτωποι...

Η Σανγκάη ετοιμάζεται να βγει από το lockdown

Τέλος στο lockdown στη Σανγκάη βάζει η Κίνα, καθώς...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και τη διάσωση νεαρού άνδρα, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, που έπεσε σε κανάλι...

Ακρίβεια: Στρέφει τους καταναλωτές σε προϊόντα χαμηλής διατροφικής αξίας

Με ένα νέο πιο επιθετικό κύμα ακρίβειας βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες καταναλωτές με απροσδιόριστες όμως συνέπειες τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική...