Κατασκευή Ραμπών και Χώρων Υγιεινής για την Πρόσβαση και Εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Σε κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες προχωρά ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

“Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εμπόδια”

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης εξασφαλίζει ίση προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση στους μαθητές των σχολείων της πόλης με την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ.

Ένα τεράστιας σημασίας έργο που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των μαθητών της πόλης, δρομολογήθηκε προς υλοποίηση με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 184.884,45 ευρώ (προ ΦΠΑ) και προβλέπει την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και χώρων υγιεινής σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για σηματοδότηση και διαρρύθμιση τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα επιτρέπει στα παιδιά μας την εύκολη πρόσβαση στο σχολείο.

«Η σημερινή ημέρα με γεμίζει χαρά. Τα παιδιά μας θα έχουν απόλυτη πρόσβαση σε όλα τα σχολεία χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα προσβασιμότητας και εξυπηρέτησής τους. Τα σχολεία μας εκσυγχρονίζονται καλύπτοντας βασικές ανάγκες και διαμορφώνοντας ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια για κάθε μαθητή», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...