Ουκρανοί πρόσφυγες φιλοξενούνται από την ενορία Αγ. Μαρίνας Ηλιούπολης

Επτά πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022, από το Σούμι και την Οδησσό της Ουκρανίας, φιλοξενούνται στα όρια της ενορίας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Θα φιλοξενηθούν σε σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας και η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας ανέλαβε την εξασφάλιση προμηθειών για την διατροφή και τα λοιπά χρειώδη υλικά, για την διαβίωση τους στον τόπο της προσφυγιάς τους.

Άμεση ήταν και η συνδρομή του δήμου Ηλιουπόλεως, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου Ιωάννου Πούλου, ο οποίος και μερίμνησε για την επίδοση ειδών διατροφής στην υπεύθυνη της φιλοξενίας τους.

Είναι τέσσερα παιδιά,1, 6, 9 και 17 ετών, και τρεις ενήλικες, οι μητέρες τους και η γιαγιά τους. Μάλιστα η γιαγιά από το Σούμι για πρώτη φορά συνάντησε το μικρό εγγόνι της από την Οδησσό, στην Αθήνα. Στο Σούμι παρέμεινε μόνος του ο 18χρονος γιός της μιας οικογένειας, για τον οποίον όπως και όλους τους ενήλικες άντρες, μέχρι 65 ετών, δεν επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα.

Ο πατέρας της συγκεκριμένης οικογένειας βρισκόταν εργαζόμενος εκτός Ουκρανίας και παραμένει χωρισμένος από την οικογένειά του, ενώ αντίστοιχα ο πατέρας της δεύτερης οικογένειας από την Οδησσό παραμένει στην Ουκρανία όπως, όλοι οι άντρες οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι ως πολιτοφύλακες στην πατρίδα τους.

Από τα αποθέματα του ενοριακού φιλόπτωχου διατέθηκαν άμεσα τρόφιμα και έγινε προγραμματισμός ώστε να υπάρχει καθημερινά προμήθεια των αναγκαίων τροφίμων και λοιπών ειδών καθαριότητας και υγιεινής με μέριμνα από την διοίκηση της ενορίας. Από προσφορά εφημέριου του ναού, εξασφαλίσθηκε άμεσα η πρώτη ποσότητα από είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Ο ίδιος ανέλαβε και την πληρωμή των εξόδων παροχής ύδατος του τόπου φιλοξενίας, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Με την κοινολόγηση του γεγονότος, ενδιαφέρον επέδειξαν για όποια συνδρομή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, ενορίτες και και μη από την Ηλιούπολη, εκ των οποίων κάποιοι ήδη συνέδραμαν σε υλικά αγαθά, και ο παιδικός σταθμός το Νησάκι προσφέρθηκε για φοίτηση του νηπίου.

Κατά την αναμονή άφιξης των προσφύγων, εξασφαλίστηκαν από φιλανθρώπους και από τα αποθέματα του ναού, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα ενώ για ένδυση και υπόδηση θα διατεθούν τα αναγκαία από το φιλανθρωπικό κατάστημα που διατηρεί η εκκλησιαστική κοινότητά μας.

Το απόγευμα της άφιξης των Ουκρανών αδελφών μας, το σπίτι φιλοξενίας τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής αλληλεγγύης Ιωάννη Πούλο και τη συνεργάτιδα του ναού Μαρία – Σοφία Σάββα. Με παιχνίδια για τα παιδιά και γλυκίσματα για όλους, έγινε η πρώτη δια ζώσης επαφή με τους εμπεριστάτους αδελφούς, κατά την οποία δόθηκε η διαβεβαίωση της αδιάκοπης συνδρομής τους, για όσο χρειαστεί.

Στο ναό της εκκλησιαστικής κοινότητας, καθημερινά αναπέμπεται προς τον Θεό η επίκαιρη ευχή, που συντάχθηκε από τον μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και την αρωγή των πληγέντων και προσφύγων.

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...