Παλαιό Φάληρο: Το 3ο ΓΕΛ στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαδικτυακή εκδήλωση με χαιρετισμό του Δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου και συμμετοχή της ευρωβουλευτού Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου

Με την συμμετοχή της Ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακή εκδήλωση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) και με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας Της Γυναίκας».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος , ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την παρουσία της και την ανταπόκριση της στο αίτημα για συμμετοχή στην εκδήλωση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) έχει στόχο την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα γύρω από:

• Τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό

• Τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη

Καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το πρόγραμμα επίσης ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουν και να εντρυφήσουν σε διαχρονικές και σημαντικές αξίες».

Η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από την πλευρά της, ανέπτυξε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενίσχυσης και ανάδειξης του σημαντικού ρόλου της γυναίκας στην ζωή μας καθώς και τις δράσεις άρσης των ανισοτήτων και παροχής ίσων ευκαιριών.

Την διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια του 3ου ΓΕΛ κα Ζέτα Μπόκολα υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας του Σχολείου κας Καλυψούς Λάζου-Μπαλτά.

Ροή Ειδήσεων

Ψηφιακή κάρτα: Καταγγελίες για παραβίαση ωραρίου – Αναγκάζουν εργαζόμενους αφού τη χτυπήσουν να συνεχίζουν τη δουλειά

Τι καταγγέλλει ο σύλλογος ΕμποροϋπαλλήλωνΣυγκεκριμένες καταγγελίες για παραβίαση ωραρίων παρά, την ψηφιακή κάρτα, έχουν γίνει για σούπερ μάρκετ και τράπεζα όπου εργαζόμενοι...

Αθήνα: 5 συλλήψεις και 8 προσαγωγές σε ελέγχους νυχτερινών κέντρων

Συλλήψεις πορτιέρηδων για μαχαίρια και γκλομπς σε νυχτερινά κέντρα και μη έκδοση αποδείξεων ήταν μεταξύ άλλων τα "λαβράκια" των αρχών κατά την διάρκεια...

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ουάσινγκτον θα εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία ...