Το περιβάλλον πρωταγωνιστής των διακρίσεων στα Best City Awards 2023 για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Το περιβάλλον ήταν ο πρωταγωνιστής των διακρίσεων για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στα φετινά Best City Awards 2023 καθώς οι πρακτικές που εφαρμόζουμε έτυχαν για μια ακόμη φορά αναγνώρισης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βιοαποβλήτων» απέσπασε το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση» και η Περιβαλλοντική δράση «Κινήσου ελεύθερα!!! Δράσε Οικολογικά!!!» απέσπασε το BRONZE στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή».

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός και η Αντιδήμαρχος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου, αντίστοιχα.

crossorigin="anonymous">

«Η διαχείριση της καθαριότητας είναι μια δύσκολη υπόθεση! Μέσα από μεθοδικές κινήσεις και σχέδιο έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες καθώς αξιοποιούμε όλα τα εφόδια και πετυχαίνουμε τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωματος του Δήμου μας προς όφελος όλων. Είμαστε ευτυχείς που αυτές οι πρακτικές επιβραβεύονται και αναδεικνύονται σε πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.

«Προωθούμε βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, ευαισθητοποιούμε τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη και ενεργοποιούμε την οικολογική συνείδηση μέσα από δράσεις που εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν κάνοντας τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος έναν νέο τρόπο ζωής», τόνισε η Αντιδήμαρχος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου.

Ροή Ειδήσεων

Πάπυρο 2.000 ετών που περιγράφει τη ζωή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο αποκρυπτογραφεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Πάπυρος ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος εξιστορεί τις δυναστείες που διαδέχθηκαν τον Μέγα Αλέξανδρο, αποκρυπτογραφείται σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τη μερική καταστροφή του...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση...

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα με πέντε πτήσεις – Συνοδεύει ο Χρ. Στυλιανίδης

   Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό...