Γιάννης Κωνσταντάτος: Εξοντωτικές οι τιμές του ΕΝΦΙΑ για τους δημότες μας

Για τις εξοντωτικές αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

“ΖΗΤΑΜΕ να αλλάξουν τώρα – θεαματικά προς τα κάτω – οι αντικειμενικές αξίες και οι τιμές ζώνης των περιοχών του Δήμου μας” γράφει στην ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Κωνσταντάτου:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά και αποφασίζει για την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών και των τιμών ζωνών

Το Ελληνικό και η Αργυρούπολη δεν έμειναν ανεπηρέαστα από τις απαράδεκτες αυξήσεις που καταγράφηκαν χωρίς λογική και αποτυπώθηκαν στα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ την περασμένη χρονιά, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους του Δήμου μας.

Η αναστάτωση αυτή εύλογα προκλήθηκε αφού η γενικότερη καταγραφή σημειώνει αύξηση της τάξεως από 20% και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις – και δεν είναι λίγες – αγγίζει μέχρι και το 86%.

Η Δημοτική μας Αρχή αφουγκραζόμενη τους συμπολίτες μας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και συγκέντρωσε τα απαιτούμενα στοιχεία, βάσει των οποίων ζητά τουλάχιστον την κάθετη μείωση άνω του 50% στις τιμές ζώνης και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της πόλης μας.

crossorigin="anonymous">

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα αιτήματά μας αποτυπώνονται στην εισήγηση – ψήφισμα της Δημοτικής μας Αρχής με την οποία βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και καλούμε ευθέως «το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει άμεσα την επίμαχη υπουργική απόφαση και να τεθεί σε ισχύ άμεσα η προηγούμενη και πιο ορθολογική και ταυτόχρονα να επαναξιολογήσει άμεσα τις τιμές ζώνης και να προβεί διά σχετικής υπουργικής απόφασης στην άμεση, καθολική και σημαντική μείωσή τους, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της πραγματικότητας και να μην οδηγήσουν στη σώρευση χρεών στους κατοίκους της πόλης μας με ανυπολόγιστες και επικίνδυνες συνέπειες».

Η δημόσια και ανοιχτή τακτική συνεδρίαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου (Λ. Κύπρου 97).

Θέμα: Ψήφισμα – Γνωμοδότηση για άμεση μείωση των τιμών ζώνης και αντικειμενικών αξιών των περιοχών Αργυρούπολης και Ελληνικού

Ροή Ειδήσεων

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος...

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση...

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα με πέντε πτήσεις – Συνοδεύει ο Χρ. Στυλιανίδης

   Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό...

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και πέτυχε ακόμα μία νίκη στην Euroleague παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας...