Άλιμος: Απέκλεισαν τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ για να αποτραπούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων

Τον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, από αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων για το υπό προώθηση νομοσχέδιο σχετικά με την αναμόρφωση του Οργανισμού, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, “η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Οργανισμού προσπαθούν με τρομοκρατία και με απειλές να φιμώσουν τις φωνές των εργαζομένων που στέκονται κόντρα στο νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μία υπηρεσία κατάρτισης διαρκείας που θα ταΐζει με ζεστό χρήμα τις επιχειρήσεις, μακριά από τις ανάγκες και την προστασία των ανέργων”.

Προειδοποιούν δε ότι “η τρομοκρατία και το μπαράζ δικαστικών ενεργειών των τελευταίων ημερών απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές αρκετών κλάδων, δε θα περάσει αναπάντητη”.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν το γεγονός και υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αποκλεισμός του κτιρίου της Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες, υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και αντιπροσωπεία των εργαζομένων, σχετικά με το νομοσχέδιο.

Η συνάντηση, απέβη άκαρπη και η Ομοσπονδία αποφάσισε να ενημερώσει τους υπόλοιπους εργαζομένους για τις επόμενες δράσεις που προγραμματίζονται. Δεν είχε προαναγγελθεί ούτε κάποια στάση εργασίας, αλλά ούτε και κάποια άλλη μορφή κινητοποίησης (πχ αποκλεισμός κτιρίου).

Όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις έκριναν σκόπιμο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό και κάλυψαν περιμετρικά όλους τους χώρους του κτιρίου της Διοίκησης.

Τα βασικά πεδία διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων, εστιάζονται στις ποινές που θα επιβάλλονται στους ανέργους και θα θα φθάνουν έως και την απώλεια του επιδόματος ανεργίας, εάν δεν αποδέχονται τις προτάσεις των εργασιακών συμβούλων του Οργανισμού, για εύρεση απασχόλησης ή για συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης.

Επίσης, εκφράζεται διαφωνία για το γεγονός ότι δεν αυξάνεται το επίδομα ανεργίας (400 ευρώ), αλλά ούτε και το πλήθος των ανέργων που το λαμβάνουν.

Οι εργαζόμενοι ασκούν κριτική στο υπουργείο Εργασίας και για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο περιορίζει την κοινωνική εκπροσώπηση στο ΔΣ του Οργανισμού, δεδομένου ότι καταργεί την παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων και στην θέση τους τοποθετεί διορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Επιπλέον, καταργεί τις αντιπροεδρείες των κοινωνικών εταίρων και στην θέση τους, διορίζει τρεις υποδιοικητές, δημιουργώντας κυβερνητική πλειοψηφία.

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ...

Συγκινητικός διάλογος Πρύτανη του ΑΠΘ- Κούρο Ντουρμοχαμάντι στον ΣΚΑΪ

"Μας δίνεις δύναμη, η επιτυχία σου δείχνει πως...

Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την...

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται...

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα...

Συγκινητικός διάλογος Πρύτανη του ΑΠΘ- Κούρο Ντουρμοχαμάντι στον ΣΚΑΪ

"Μας δίνεις δύναμη, η επιτυχία σου δείχνει πως όταν πραγματικά θέλουμε κάτι το καταφέρνουμε" , τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 στον Κούρο Ντουρμοχαμάντι...

Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την πράσινη ανάπτυξη τόνισε ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο που...