Άγρια ληστεία 21χρονου στα Νότια Προάστια – Τον “σκότωσαν” στο ξύλο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία στα Νότια Προάστια της Αττικής μετά από νέα, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, άγρια, αιματηρή ληστεία με θύμα αλλοδαπό τουρίστα! Τρεις δράστες, στον παραλιακό άξονα του Αλίμου ακινητοποίησαν, ξυλοκόπησαν άγρια κι έστειλαν τραυματισμένο στο νοσοκομείο νεαρό Σουηδό, ο οποίος νοσηλεύεται, το ευτύχημα, εκτός κινδύνου.

Η αιματηρή επίθεση καταγράφηκε στις 4 το πρωί της Δευτέρας. Ο 21χρονος τουρίστας περπατούσε στο δρόμο όταν ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση. Οι τρεις δράστες, όπως ανέφερε στη συνέχεια στους αστυνομικούς που έφθασαν επί τόπου, τον ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα! Ο 21χρονος Σουηδός έπεσε στο έδαφος και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ένας διερχόμενος, άκουσε τις κραυγές του και πλησίασε προσπαθώντας να τον βοηθήσει, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε.

Ενας από τη συμμορία τον απείλησε με μαχαίρι και του ζήτησε να απομακρυνθεί από το σημείο. Ο 39χρονος φοβήθηκε στη θέα του μαχαιριού και έφυγε τρέχοντας. Με το κινητό του τηλέφωνο ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο μεταξύ, οι τρεις σκληροί κακοποιοί άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο του Σουηδού τουρίστα και χάθηκαν στα στενά της περιοχής. Στην παραλία Αλίμου έφθασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι βρήκαν αιμόφυρτο τον 21χρονο Σκανδιναβό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου παραμένει για νοσηλεία καθώς θεωρήθηκαν σοβαρά τα τραύματα που είχε σε όλο του σώμα.

Η δεύτερη παρόμοια ληστεία

Όπως προαναφέρθηκε, είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα επίθεση άγριων ληστών με θύματα τουρίστες στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη. Ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου, δύο Ισλανδοί τουρίστες, γνώρισαν τον εφιάλτη στη Γλυφάδα την ώρα που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν μετά από διασκέδαση. Ωρα 3 το πρωί, όπως κατάγγειλαν τότε, επέστρεφαν με ταξί στο ξενοδοχείο, αλλά ο οδηγός, σταμάτησε μετά από πέντε λεπτά. Πιστεύοντας οι Ισλανδοί ότι είχαν φθάσει κατέβηκαν αφού πλήρωσαν.  Ενώ περπατούσαν όμως να φθάσουν με τα πόδια στο ξενοδοχείο, εμφανίστηκαν  ξαφνικά τρεις η τέσσερις άγνωστοι.

Άρχισαν να τους χτυπάνε με γροθιές και κλωτσιές και τους έριξαν στο έδαφος.  Οι ληστές τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν πρώτα ένα ρολόι αξίας 300.000 ευρώ από τον 28χρονο και στη συνέχεια αφαίρεσαν και το ρολόι του φίλου του αξίας 50.000 ευρώ! Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας, και τα θύματα έφθασαν πανικόβλητα  στο ξενοδοχείο τους και ενημέρωσαν για την ληστεία. Αμέσως ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Πλήρωμα περιπολικού έφτασε στο ξενοδοχείο, συνομίλησε με τους Ισλανδούς τουρίστες, που δεν μπόρεσαν να δώσουν πληροφορίες, καθώς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Είναι οι ίδιοι;

Μετά από και τη νέα επίθεση έχει δημιουργηθεί η υποψία ότι δρα συμμορία τριών η τεσσάρων κακοποιών οι οποίοι, πέραν των άλλων έκνομων ενεργειών που μπορεί να έχουν διαπράξει, στοχοποιούν τουρίστες όταν βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος και επιτίθενται να αρπάξουν ακριβά αντικείμενα.

Ροή Ειδήσεων

Εκρήξεις συσκευών της Hezbollah: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Το μυστήριο παραμένει σχετικά με την προέλευση και...

Ζωγράφου: Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης φυλακών που έκλεβε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Εξιχνιάστηκαν συνολικά14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις...

Εκρήξεις συσκευών της Hezbollah: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Το μυστήριο παραμένει σχετικά με την προέλευση και την κατασκευή των συσκευών επικοινωνίας - Γιατί έγινε η επίθεση τώρα; Πώς πυροδοτήθηκαν οι συσκευές; ...

Ζωγράφου: Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης φυλακών που έκλεβε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Εξιχνιάστηκαν συνολικά14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες - Άνω των 300.000 ευρώ η αξία των οχημάτων ...

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή Κασσελάκη στα καθήκοντά του ζητά η μεγαλύτερη νομαρχιακή επιτροπή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρέμβαση λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ...