Υποδοχή των Αχράντων Παθών στη Μυρτιδιώτισσα Αλίμου

Τα Άχραντα Πάθη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (ή απλώς Μυρτιδιώτισσα) του Αλίμου πριν την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος μετά από ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Κατά την υποδοχή παιάνισε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και παρευρέθη πλήθος ευλαβών πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Παρέστησαν οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών κ.κ. Καλλιάνος και Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάνου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Δουδωνή, Φαλιέρος και Μιχαλέτος και ο πολιτευτής κ. Γαϊτάνης.

Στο μεστό λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ευχόμενος να είμαστε ενωμένοι και εμείς με τον Χριστό όπως η Παναγία.

Τα Ιερά Σεβάσματα, προερχόμενα εκ της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, θα παραμείνουν στο Ναό έως και τη 10η Απριλίου.

Τα Άχραντα Πάθη περιλαμβάνουν τεμάχια εκ α) της κοκκίνης χλαμύδος, την οποίαν φόρεσαν στον Κύριό μας οι σταυρωτές Του, β) του σπόγγου, με τον οποίον ο Ρωμαίος στρατιώτης πότισε τον Σωτήρα του κόσμου όξος μεμειγμένο με χολή, γ) του ακανθίνου στεφάνου, που εδέχθη επί της κεφαλής Του ο λυτρωτής των ανθρώπων, και τέλος δ) του Τιμίου Σταυρού, επί του οποίου εθυσιάσθη εξαγάπης ο Σωτήρας του κόσμου Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Ροή Ειδήσεων

Πλεύρης: Προτεραιότητα η επίλυση προβλημάτων στις δημόσιες δομές υγείας

O υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μαζί...

Ρυμούλκηση Lana: Παράθυρο αισιοδοξίας για επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών

Εφόσον γίνει η μετάγγιση των 60.000 τόνων του...

«Κανονικά στα εργομετρικά της Θέλτα ο Πινέδα – Έριξε άκυρο σε Τσίβας και Τολούκα»

Ο Ορμπελίν Πινέδα εμφανίστηκε κανονικά στις εξετάσεις...

Ισπανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις 12 ημερών προγραμματίζουν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair που έχουν ως βάση τους την Ισπανία προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο, απαιτώντας καλύτερες...

Πλεύρης: Προτεραιότητα η επίλυση προβλημάτων στις δημόσιες δομές υγείας

O υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μαζί με τον γγ του υπουργείου Ιωάννη Κωτσιόπουλο. ...

Ρυμούλκηση Lana: Παράθυρο αισιοδοξίας για επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών

Εφόσον γίνει η μετάγγιση των 60.000 τόνων του ιρανικού πετρελαίου ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα του Ιράν προκειμένου να απελευθερωθούν οι 10...