Πανελλήνια αποδοκιμασία δημάρχου Αλίμου για τις ανάλγητες απολύσεις

-

Το σκληρό πρόσωπο του νέο-φιλελευθερισμού ένιωσαν στο πετσί τους υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά όταν ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης με μία του υπογραφή, τους έστειλε εν μέσω πανδημίας στο ταμείο ανεργίας.

Ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος στην πορεία έγινε και λίγο ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορεί για τις οικογένειες που θα μείνουν χωρίς ψωμί ενώ παράλληλα πληροφορίες μας φέρουν ότι σχεδιάζει  να εμπλουτίσει την δημοτική πινακοθήκη του δήμου με ακόμα περισσότερους πίνακες ζωγραφικής.

Προτεραιότητες θα πουν κάποιοι.

Ως εκδικητικές χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τις συγκεκριμένες απολύσεις των υπαλλήλων οι οποίοι μέσω ΕΣΠΑ δούλευαν στους παιδικούς σταθμούς περισσότερο από 10 χρόνια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. 415/11/08/2020 ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη,  που προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου του, και μάλιστα την ώρα που η υπηρεσία είχε κλείσει για το καλοκαίρι και οι εργαζόμενοι (στην πλειονότητά τους, εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά) βρίσκονται στην καλοκαιρινή νόμιμη άδεια τους.

Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους εργαζόμενους: ότι όποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του και αντιδρά στις αυθαίρετες επιλογές του δημάρχου, θα έχει την ίδια τύχη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς μέχρι και έντεκα (11) χρόνια. Οι ανύπαρκτες και ανυπόστατες δικαιολογίες των παραπάνω Δημάρχων για τις απολύσεις των εργαζομένων, το μόνο που αποδεικνύουν είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση για αποδυνάμωση και απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του σημαντικότατου έργου τους και, φυσικά, των εργαζομένων σε αυτούς, με μοναδικό σκοπό, την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στις νέες διαδημοτικές, δήθεν, «Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες» που έχουν ξεκινήσει και στήνουν οι Δήμαρχοι.

Τα φαινόμενα αυτά που τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί, φέρνουν στην επιφάνεια την αναγκαιότητα της μετατροπής όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την απαγόρευση προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ και των υπηρεσιών του Δημοσίου και την προκήρυξη διαγωνισμών για την κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις αυθαίρετες απολύσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αλίμου  και καλεί τον δήμαρχο να τις ανακαλέσει.

Μαζί με την ΠΟΕ – ΟΤΑ και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ