Νίκη της Αυτοδιοίκησης – Νίκη της Δημοκρατίας – Νίκη της «Ενωμένης Πόλης» στο συνέδριο της παράταξης του Γιάννη Κωνσταντάτου

Νίκη της Αυτοδιοίκησης – Νίκη της Δημοκρατίας – Νίκη της «Ενωμένης Πόλης» στο συνέδριο της παράταξης του Γιάννη Κωνσταντάτου

Με πρωτοφανή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4ο Συνέδριο της «Ενωμένης Πόλης» παρουσία των μελών του, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η «Ενωμένη Πόλη» είναι το μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημα, η μεγαλύτερη, ενιαία και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης όπως επιβεβαιώθηκε από τα εκατοντάδες μέλη και φίλους της, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου της παράταξης, το διήμερο 2 και 3 Απριλίου 2022, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη.

Την εναρκτήρια ημέρα, το Σάββατο 2 Απριλίου, σε ένα κοινό με θέρμη και ενθουσιασμό, με δυναμική παρουσία τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, μίλησε ο Πρόεδρος της Παράταξης «Ενωμένη Πόλη» και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Από τις πρώτες του ενέργειες ήταν, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γραμματέα της Παράταξης Στάθη Παντελόπουλου, να ορίσει το Προεδρείο το οποίο και θα συντόνιζε τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Κάθε μέλος που ανακοινώθηκε είχε και τη σημασία του, δίδοντας έμφαση σε τομείς όπως το Ελληνικό και οι αγώνες της παράταξης, ο εθελοντισμός και η δασοπροστασία, η φιλοζωική παρέμβαση, ο σωματειακός αθλητισμός, η παιδεία και η εκπαίδευση, τα άτομα με προβλήματα όρασης και η εκπροσώπηση της νεολαίας και του συνόλου των μελών της «Ενωμένης Πόλης».

Το 7μελές Προεδρείο αποτέλεσαν από τη θέση του Προέδρου ο Πάνος Λειβαδάς και ως μέλη ο Χρήστος Κανελλίδης, η Σταυρούλα Γαλανού, η Ελένη Κορίλλη, ο Κώστας Βάγιας, ο Γιώργος Ζέλιος και η Μαρία Κάτρη.

Δυναμισμό, αισιοδοξία, πολιτικά μηνύματα, προσωπικά και παραταξιακά στοιχήματα αλλά και συγκινητικές στιγμές είχε η ομιλία του Προέδρου της «Ενωμένης Πόλης» και Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.

Εντυπωσιακό είναι κοιτώντας κανείς την σελίδα του Δημάρχου ότι το βίντεο από τη ζωντανή αναμετάδοση έχει φτάσει τις 38.000 προβολές ενώ την ώρα της ομιλίας του ζωντανά παρακολουθούσαν πλέον των 7.500 συμπολιτών μας. Νούμερα απίστευτα αν σκεφτεί κανείς ότι απευθύνεται σε μια πόλη 50.000 κατοίκων.

Μέσα σε 45′ προσπάθησε να παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή της παράταξης, το παρόν και το μέλλον της, αναφερόμενος σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν ήταν πάντα ρόδινες και ευχάριστες, και που όμως τους πείσμωσαν και τους οδήγησαν στην επιτυχία της «Ενωμένης Πόλης», προκειμένου σήμερα για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη να αποτελεί την μεγαλύτερη, ανεξάρτητη και ενιαία δημοτική παράταξη.

Τις εναρκτήριες εργασίες παρακολούθησαν τιμώντας με την παρουσία τους τα μέλη της «Ενωμένης Πόλης», οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα με τη ΝΔ  Άννα Καραμανλή και Διονύσης Χατζηδάκης, με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ η Τόνια Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και του Προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου), ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος. Τιμητική ήταν και η παρουσία των επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη» Νάσου Σπυρόπουλου και της «Δημοκρατικής Συν-Πόρευσης» Θεόδωρου Μπούφη. Καθώς και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξανά η Πόλη Μπροστά» Κώστα Στέφα που και επίσημα αποτελεί μέρος της «Ενωμένης Πόλης».

Οι «επίσημοι» φίλοι της παράταξης στο σύντομο χαιρετισμό τους από το βήμα του 4ου Συνεδρίου εξήραν τις ικανότητες, τη δυναμική, τον καλό χαρακτήρα, το πείσμα, το όραμα και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά του Προέδρου και νέου Υποψηφίου Δημάρχου για το 2023 Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα 12λεπτο βίντεο στο οποίο συμπεριελήφθη μέρος των επιτυχιών της Ενωμένης Πόλης από όταν ξεκίνησε και όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου έως σήμερα. Σε αυτό παρουσιάστηκε η παρακμή και η εγκατάλειψη του 2014 και οι προσπάθειες που έχουν συντελεστεί για να γίνει κάθε γειτονιά πιο φιλική, πιο ασφαλής, πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη.
Με έργα και μόνο με έργα!

Καρποφόρα συμπεράσματα ανέδειξαν οι έξι θεματικές

Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, το πρωινό της Κυριακής, υπήρξε αθρόα συμμετοχή στις δύο παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα με τις κάλπες για την ψηφοφορία, που είχαν στηθεί στο Φουαγιέ του «Μίκης Θεοδωράκης», από την οποία αναδείχτηκαν τα 20 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης, συζητήθηκαν και έξι θεματικές ενότητες με 89 ομιλητές κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε έντονη και διαδραστική κουβέντα με το κοινό για μεγάλα ζητήματα της πόλης, βγάζοντας καρποφόρα συμπεράσματα.

Οι θεματικές ενότητες ήταν οι εξής:

  • Smart Cities
  • Οικονομική ανάπτυξη και αστικός ιστός
  • Πολιτική Προστασία
  • Περιβάλλον
  • Επένδυση Ελληνικού και Δήμος
  • Προτάσεις καινοτομίας για το μέλλον της πόλης

Η Νέα 20μελής Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 902 από τα συνολικά 1.117 ταμειακώς εντάξει εγγεγραμμένα μέλη (902 έγκυρα).

Οι πρώτοι 20 σε σταυρούς που αναδείχτηκαν και αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία είναι –
κατά σειρά ψήφων – οι εξής:

Λειβαδάς  Παναγιώτης
Βάγιας Κωνσταντίνος
Σαββίδου Ηλέκτρα
Ζέλιος Γεώργιος
Γεραγγελου Αλεξάνδρα
Κανελλιδης Χρήστος
Κατσαλιφη Κλαίρη
Ιωάννου Μαρία
Βικελης Δημήτριος
Ζαμπαζα Μαριλένα
Περακη Ολυμπία
Ηλιοπούλου Ελένη
Γαβαλάκη Ελένη
Γιαννιτσοπουλος Παντελεήμων
Αβεζογλου Γεώργιος
Πεσιριδης Μιχαήλ
Πάνου Γεωργία
Σταυριανακης Δημήτριος
Νουεσαρ Φωτεινή
Πασσαρης Δημήτριος

Ροή Ειδήσεων

Ακίνητα: Πιλοτές – νάρκες στις μεταβιβάσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων προκαλούν χώροι στάθμευσης...

Λιγότεροι μισθοφόροι στη Λιβύη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού,...

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τη Μαλένα και την Ίριδα

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον προϊστάμενο...

Θεσσαλονίκη: Γιατί βούτηξε στον Θερμαϊκό ο 22χρονος – Τι δηλώνει ο ίδιος

Δήλωσε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών -...

Ακίνητα: Πιλοτές – νάρκες στις μεταβιβάσεις

«Μπλόκο» σε χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων προκαλούν χώροι στάθμευσης στις πιλοτές πολυκατοικιών. Πρόκειται για θέσεις στάθμευσης οι οποίες είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες...

Λιγότεροι μισθοφόροι στη Λιβύη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού, η Μόσχα έχει πιθανόν αναγκαστεί να δώσει την προτεραιότητα στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά τη...

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τη Μαλένα και την Ίριδα

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ...